onsdag 11 september 2013

Onsdag 11 september. Hyreförhandlingar.Nynäshamn bygger för lite.

På Fastighetsägarnas hemsida kan man läsa om deras reaktion på att Hyresgästföreningen i Göteborg har påkallat förhandling om hyresnivåerna. Följande är klipp från Fastighetsägarnas sida:

"Hyresgästföreningen har idag påkallat hyresförhandlingar med privata fastighetsföretag i Göteborgsregionen inför nästa år. Budet innebär i praktiken ett nollsummespel. Fastighetsägarna ifrågasätter Hyresgästföreningens bud och menar att detta i en förlängning kommer att bromsa byggandet av bostäder.
 Hyresgästföreningen yrkar på oförändrade hyror i hela regionen, det vill säga i kommunerna Göteborg, Mölndal, Härryda, Lerum, Kungälv, Kungsbacka, Partille, Ale och Varberg".
Om du vill veta mer om Fastighetsägarnas reaktion så klicka på länken

Idag kan man läsa i media att det byggs för lite bostäder i Nynäshamn. I Nynäshamnsposten kan vi läsa att det byggs för lite. Som det känns just nu kan det vara bra att ha i minnet att bostadsbolaget faktiskt var på väg att sälja delar av sitt bestånd för inte så länge sedan. Nynäshamns Hyresgästförening genomförde att fantastiskt starkt påverkansarbete för att förmå politikerna att inte ta beslut om att sälja. Påverkansarbetet var framgångsrikt och försäljningen avblåstes. Nu vidtar arbetet med att få igång nyproduktionen.

Efter år av ombildningar av hyresrätter till bostadsrätter i Stockholms Stad har dessa avtagit och nästan ebbat ut. Nu har ombildningskonsulterna fokus på kranskommunerna. I till exempel Järfälla och Tyresö har de hittat en marknad. Märkligt att detta fenomen forsätter med tanke på att  så gott som alla makthavare hyllar hyresrätten och bekräftar att den är nödvändig för att få samhället att fungera.

Hör på stan:
Sittandes på ett kondis hörde jag denna konversation mellan två yngre herrar verksamma i fastighetsbranschen,
-Man borde lära hyresgästerna en gång för alla att rensa sina avlopp. Att det skall vara j...a svårt att fatta hur man gör. Vi kanske borde skicka ut ett instruktion med bilder hur det går till.
-Ja något annat sätt går nog inte så tröga som dom flesta är.
-Just så är det men bruden i  .... är skitsnygg så dit skulle jag kunna gå och rensa avloppet varje dag. Det borde nästan stå i hennes hyreskontrakt att hon skall gå ut med min hund.
-Undrar hur länge stammarna klarar sig. De ser ....... dåliga ut men vi måste väl renovera som fan när vi byter stammarna så hyrorna går upp ordentligt.
Eftersom herrarna var ordentligt "märkta med företagets namn var det lätt att se var de hör hemma. På hemsidan kan man läsa följande:
"På entreprenadsidan påtar vi oss uppdrag från minsta lilla reparation till stora general och total entreprenader. Vi arbetar mot fastighetsägare, andra bolag inom byggsektorn och privatpersoner.För oss är kvalitet en självklarhet. Kvalitet ska genomsyra allt vi gör – från första kundkontakt till färdig produkt. Vi ställer lika stora krav på vår egen personal som på våra leverantörer."
Lät som att de jobbade mot hyresgästerna också.



Inga kommentarer: