måndag 16 september 2013

Måndag 16 september. Projektplan. Seminarium Fastighetsägarna vill höja hyrorna.

Hyresgästföreningen region Stockholm ordnade idag ett mycket intressant seminarium med rubriken " Stockholms framtid måste byggas idag".
Seminariet var välbesökt och bland deltagarna fanns byggare, fastighetsägare, statistiker/utredare, konsulter  och media.
Seminariet inleddes med en paneldiskussion  där Anna Felländer chefsekonom på Swedbank, Lotta Rosenfeldt KTH, Calr Tamleht Vd på Dice, Rune Fransson KI och Anders Lago HSB. Som alla förstår blev det en dynamisk diskussion med många olika infallsvinklar och perspektiv på Stockholms bostadsbrist.

Seminariet fortsatte med föreläsare från Boverkets Peter Karpestam och från Prince Waterhouse Cooper Linus Owman. Båda med fokus på Bostäder Rörlighet och Ekonomisk tillväxt.

Hyresgästföreningens Kommunikationschef Helené Lilja presenterade en rapport framtagen av TNS/SIFO på uppdrag av Hyresgästföreningen i Sthlm. Rapporten visar tydligt hur vilket gigantiskt stöd det finns för att bygga hyresrätter.
Mer än 80 procent av de tillfrågade anser att byggandet av hyresrätter
är av central vikt för att öka rörligheten på arbetsmarknaden
bidrar till förutsättningarna för tillväxt i Stockholm
gör det enklare för företag att rekrytera arbetstagare till Stockholmsregionen
 Den som vill ha rapporten i sin helhet kan säkerligen få den överskickad genom att kontakta Hyresgästföreningen i Stockholm 08-50 70 60 00.
Här följer några bilder från seminariet.Fastighetsägarnas organisation  i Stockholm har nu överlämnat sitt krav inför årets hyresförhandlingar. Fastighetsägarnas vill höja hyran med i snitt  2,71 procent från första januari nästa år. Läs mer på webben i tidningen Hem och Hyra och hos Fastighetsägarna

Jag skriver för närvarande på en projektplan för ett projekt som om det rullar igång kommer bli oerhört spännande för alla inblandade men framför allt för målgruppen bestående av ungdomar. Mer om detta framöver.

Hört på stan:
Föreningarna på södra sidan träffades under helgen och prioriterade kommande verksamhet. Bostadspolitik hamnade högt upp på listan liksom studier när det gäller områden där man vill samverka.En grupp som skall planera framtida gemensamma möte tillsattes för att som någon sa "få allas perspektiv på tillvaron och framtiden". Låter klokt.
Organisationen YIMBY som vill tillåta byggande på alla flera platser och ibland är lite utmanade har svårt att nå lokala föreningar och aktörer i söderort-


Inga kommentarer: