onsdag 18 september 2013

Tisdag 17 september. Förbundsstyrelsemöte. Föreningsstyrelsemöte. Hemsida.


Dagens förbundsstyrelsemöte var förlagt till Tumba/Hamringe och lokala hyresgästföreningens fantastiskt fina lokaler med ett drömläge vid en Mälaren. Många frågor på dagordningen var det. Bland andra verksamhetsplanen för 2014, ekonomi och redovisning, bostadspolitik och en del organisationsfrågor.

Förbundets expert på energifrågor höll en inspirerande information om energifrågor, ett kapitel handlade om individuell mätning av värmen i lägenheter. Ett ämne som fick många av oss att reagera starkt eftersom det är bevisat att individuell mätning och debitering av inomhusvärmen inte sänker energiförbrukningen utan till och med kan bidra till en ökad inomhustemperatur. Tvärtom vad som är målsättningen!
Det märkliga är att regeringen verkar driva tesen att genomföra individuell mätning av inomhustemperaturen trots att alla inblandade organisation är överens om att det inte bidrar till att sänka energiåtgången.

Vi fick också en kort information om bostadsområdet vi var i och därefter visning av området, dess karaktär och ett par olika boenden. Området som ofta kallas vita villorna är tidigare tjänstebostäder för de som jobbade på en fabrik i Tumba men numera är det Botkyrkabyggen som äger husen.

Styrelsemötet i Syd-Ost föreningen var som vanligt både trivsamt och konstruktivt under ordförande Jörgens ledning. En kommande konferens för de lokala hyresgästföreningarna är på gång och en del planering behövs. En arbetsgrupp är utsedd och inbjudan postades idag. Resonemang om föreningens bostadspolitiska program redovisades av Lars Larsson som fick i uppdrag att slutföra arbetet och maila ut det till styrelsen när det är klart. Förhandlingarna om kommande års hyror börjar snart och vi fick rapporter om nuläget från styrelsens representanter i delegationerna.

Avslutade kvällen med att få en genomgång och uppdatering av hur långt arbetet har kommit med min hemsida. Måste säga att den börjar bli riktigt bra och om att löper på kommer den vara klar i slutet på månaden för publicering och då släcks den gamla ned.

Hört på stan:
Samarbete mellan alla föreningar i Stockholms Stad är på gång. Mötet förra veckan lär ha varit framåtsiktande och ett nytt möte är inbokat.
Kursen som genomfördes i helgen med temat upprustning och inflytande får beröm av deltagarna. 

Inga kommentarer: