onsdag 18 september 2013

Onsdag 18 september. Budgetproppen. Syd-Ost expen.Finansministerns Bugetpropp innehåller har fått Hyresgäströrelsen att reagera kraftfullt. Bland annat står det citat "Regeringen vill även se över hur eftersatt underhåll och låg standard tydligare ska kunna avspeglas i hyrorna. Regeringen överväger också att utveckla det så kallade systemet med presumtionshyror så att det även ska bli möjligt för hyresvärd och hyresgäst att träffa individuella avtal om hyror som får presumtionsverkan. En utveckling av presumtionssystemet berör endast nyproduktion och de som i dag bor i hyresrätt påverkas inte av en förändring."
 Hyresgästföreningens ordförande Barbro Engman kommenterar i ett pressmeddelande  där Civil och Bostadsminister Stefan Attefall får svidande kritik.

Hyresgästföreningen i Syd-Ost har en föreningsexpedition som håller öppet för medlemmar och hyresgäster i föreningsområdet. Idag var det min tur att bemanna expen i Hökarängen.  Alltid lika trivsamt att träffa hyresgäster och få prata boendefrågor men också allt möjligt annat. Idag blev det både kopieringsjobb och prat om organisationsfrågor och hur man kan starta igång lokala föreningar.

Ewa och jag söker mindre lägenhet eftersom alla barn är utflugna och vi tillbringar stora delar av vår lediga tid i fritidshuset. Idag hade försökte jag slutföra genomgång och sortering av papper med mera i arbetsrummet. Ett par flyttkartonger med makulatur plus en trave med övrigt som skall stoppas i sopsäckar och kastas. Otroligt vad jag har sparat på mig mycket bra att ha information men nu åker det i soporna.

 

Inga kommentarer: