torsdag 19 september 2013

Torsdag 19 september. Regn och blåst.


Så här står det i ett pressmeddelande från Regeringen som kom idag:
Skärpta energikrav och enhetliga byggregler ger fler och bättre bostäder. Regeringen har idag beslutat att ge ett uppdrag till Boverket att se över och skärpa energikraven för byggnader. Samtidigt går en promemoria ut på remiss från Socialdepartementet med förslag till gemensamma byggregler i hela landet och en ny lag för kommunala markanvisningar. Målet är att de nya reglerna skall börja gälla 2015. Läs mer genom att klicka på länken. Där finns också aktuell promemoria att läsa (ladda ner).

Nu återstår att se vad det leder till. I slutändan finns alltid en risk att hyresgästerna får betala. Det finns en del tankar runt individuell mätning och debitering (IMD)av inomhustemperatur i kommande nyproduktion. Rena tokeriet eftersom det på intet sätt leder till minskad förbrukning utan endast kommer lyckligöra producenterna av av mätutrustningen.


Höstrusket ute har fortsatt och jag har tillbringat större delen av dagen framför datorn. Hade tänkt ge mig och göra lite nytta med hjälp av motorsågen men regn och blåst satte stopp för det. Olycksrisken blir för stor när marken blir lerig och hal och sikten dålig. Förhoppningsvis bättre väder i morgon.Hört på stan:
En lokal hyresgästförening har svårt att få delta i utbildningar eftersom moderföreningen inte delar med sig av informationen. En förening i södra delen av regionen lär vara generösa och på väg att släppa in aktuell lokalförening på sina utbildningar. Härligt med ett solidariskt folkrörelsetänk.
En bostadsrättsförening har hållit köpstämma men det glunkas att det hela inte gått rätt till och följden är att stämman beslut blir ogiltigt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Var och en får betala för det man konsumerar - är inte det bra? Sedan är det upp till var och en att hantera sin förbrukning.
Vill du att någon annan ska subventionera ditt leverne?

Hälsar Sven-Göran