tisdag 10 september 2013

Tisdag 10 september. Seminarium. Örebro och systematiserade hyror.

Seminarieserien om Bagarmossens utveckling fortsätter. Om några veckor är det dags för seminarium två med ett tema kan sammanfattas så här:
Inflyttningen till tätorterna går allt snabbare. Praktiska frågor som tillgång till bostäder och en bra infrastruktur blir allt viktigare.  Olika problem kan förutses i spåren av detta, t.ex. i form av förtätade bostadsområden, förlorade grönytor och trängsel på vägar och i tunnelbanor. Men det handlar också villkoren för att bo i områdena, inte minst om tillgång till arbete och skola, om gemenskap och trivsel, om trygghet. 
Idag träffades vi och igenom upplägget före inbjudningarna börjar skickas ut till boende i Bagarmossen med omnejd. Givetvis kommer jag publicera programmet här på bloggen så fort den är klar.

I Örebro har parterna på hyresmarknaden under flera år jobbat med att systematisera hyrorna enligt modellen Poängen. I tidningen Hem och Hyra finns en artikel med rubriken "
Politisk oenighet lägger nya hyror på is
Efter över tio års arbete skulle det nya hyressättningssystemet sjösättas vid årsskiftet. Men nu läggs det på is. I stället har en politisk strid blossat upp. 
Som vanligt är det lägesfaktorn som krånglar till det hela.
Läs mer i Hem och Hyra klicka på länken till artikeln

Hört på Stan:
En känd profil lär ha blivit så förbannad på ett ombildningsmöte där man skulle försvara hyresrätten och dess framtid att han ilsket tågade ut från mötet när ombildningsivrarna började argumentera. Om ryktet stämmer är det dags att trimma retoriken.
Det gungar i ärendet hur den felaktiga köpstämman man genomfört på Tyresö skall hanteras. Hoppas att det reder ut sig på bästa möjliga sätt.

Inga kommentarer: