söndag 12 maj 2013

Söndag 12 maj. Svenska Dagbladet. Bostadspolitik. Barn och Barnbarn. Solen skiner.

I fredagens nummer av Svenska Dagbladet är det en debattartikel med rubriken "Hurskall svarthandeln stoppas?"
och i gårdagens (lördagen 11 maj) finns en debattartikel med rubriken "En hel bransch blir svartmålad" där Fastighetsägarnas informationsdirektör responderar på fredagens debattartikel.

Båda artiklarna berör på ett oerhört tydligt sätt hur den akuta bostadsbristen i Stockholm näst intill tvingar de som är bostadslösa till näst intill desperata handlingar som att till exempel köpa och ibland sälja "svarta lägenhetskontrakt" något som inte skulle förekomma på en hyresmarknad i balans där tillgången motsvarar efterfrågan.

Alla parter och organisationer borde tillsammans med ansvariga politiker sätta sig vid samma bord, slänga bort alla förutfattade meningar och tillsammans utnyttja den samlade kunskapen för att på alla tillgängliga sätt lösa problematiken med höga produktionskostnader och därmed kunna bygga till priser som renderar i hyresnivåer som mer motsvarar brukarnas värderingar utan att ta ifrån den fastighetsägare som bygger en skälig vinst på sin investering.

I torsdags var jag iväg och träffade ett gäng förtroendevalda och pratade bostadspolitik. Höll ett anförande på ca två timmar uppblandat med frågor. Alltid lika stimulerande och givande att få prata bostadspolitik/påverkansarbete/opinionsbildning samt när var och hur.

Efter lunch på tordagen kom barn och barnbarn på ett par dagars besök. Som vanligt blir det livligt och aningens rörigt men väldigt trivsamt.

Idag söndag har vi Ewa och jag uteslutande jobbat med att vårrusta båten. Torkat damm som samlats under vintern, tvättat av utsidan ordentligt och motorn har fått nya filter samt olja. Nu återstår att vaxa och polera hela utsidan på båten.

Inga kommentarer: