onsdag 29 maj 2013

Måndag 27 spännande möte. Inspirationskväll. Tisdag 28 Förbundsstyrelsesmöte. Onsdag 29 juni Hyregästföreningen Plus. Bostadspolitik/påverkansarbete/Förvaltaren.

Inledde dagen måndagen med att träffa en kommunal tjänstekvinna i södra länsdelarna. Fick mig en rejäl duvning om kommunala regelverk när det gäller miljö och miljöpåverkan. Det är ett spännande kunskapsområde där det finns mycket att sätta sig in i och förstå.
Strax efter lunch hade jag förmånen att få resonera om upprustning och ombyggnadsfrågor. Det finns mycket att både prata om och att utveckla. Sätten att genomföra upprustningar/stambyten är många och växlar beroende på ägare och geografiskt läge.
Under kvällen var jag på en inspirationskväll som regionkontoret/marknadsenheten bjudit in till med  "Bostadslyftet" som tema. En välorganiserad kväll som både inspirerade oss deltagare och satte fokus på hur viktigt arbetet med "Bostadslyftet" är. Ett av de bästa "inspirationsmöten" som jag varit på.

Förbundsstyrelses möte på tisdagen hade en ganska diger dagordning men trots det så var mötet klart lite före utsatt tid. Den som vill veta vad som avhandlades kan logga in på Hyresgästföreningens intranät "Bosse"

Hyresgästföreningen Plus hade under onsdagen årsstämma. Vi träffades på förbundskontoret förutom en ledamot som deltog via videotelefon. Möte avlöpte ovanligt snabbt eftersom bolagets Vd Hans som vanligt hade förberett med alla nödvändiga handlingar utskickade i mycket god tid.

Lokala Hyresgästföreningarna i Sundbyberg var under kvällen inbjudna till en konferens med fokus på att över en bit mat umgås och utbyta erfarenheter. Jag var inbjuden för att ge lite information om bostadspolitik/upprustning/stambyten/bostadsbolaget Förvaltaren/nya lagstiftningen/läget i regionen. Mötet var välbesökt och frågorna var många under mitt lilla anförande.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag håller med. Ett fantstiskt inspirerande och proffsigt inspirationsmöte! Speciellt Carl Wangel med kollega! Honom ska HGF anlitea oftare, tycker jag. Lena B