tisdag 22 januari 2013

Tisdagen 22 januari. Söderstaden. Hyresnämnden. TV4. Regionstyrelsemöte.

I dag skickades handlingarna inför kommande regionstyrelsemöte ut till ledamöterna. Det är en hel del på dagordningen men det mest dominerande är motionerna till kommande fullmäktigemöte. Många motioner rör inflytande, bostadspolitik och förhandlingar. Ser fram emot ett bra resonemang på kommande möte med ett positivt tänk rörande motionerna.
Idag fortsatte förhandlingarna i hyresnämnden rörande fastighetsägarnas vilja att höja hyrorna och då med hjälp av fyra "typlägenheter" som de begärt hyrehöjningar på med enligt uppgift mellan tio till tjugo procent.
Under kvällen ar det ett nyhetsinslag i TV4 om det aktuella ärendet. Här kan du se inslaget i TV4

Stockholm är en vacker stad men det byggs för lite bostäder. Idag meddelade Stadshuset att de tecknat ett avtal med IKANO Bostad och IKEA om att bygga första steget i Söderstaden.

Finasborgarrådet Sten Nordin kräver inte att det skall byggas hyresrätter i första steget men säger att målet är minst trettio procent hyresrätter när det byggs nytt. Totalt skall det byggas 3.000 bostäder.
IKANO bostads chef säger att det inte är klart med vad som kommer att byggas men merparten kommer att bli bostadsrätter. Läs mer i medlemstidningen Hem och Hyra

Stockholm är som sagt en vacker stad men bostadsbristen är enorm. Lägg märke till att höga byggkranar i bakgrunden. Allihopa finns i Solna tänk om vi kunde få se massor av byggkranar i Stockholm!

Inga kommentarer: