tisdag 8 januari 2013

Tisdag 8 januari. Motioner. Möte i Vällingby. Ombildning. Akelius.

Igår var det sista dagen för motioner till regionens vårfullmäktigemöte. Totalt har det kommit in trettio motioner till kansliet. Nu startar arbetet med att bereda motionerna till kommande styrelsemöte inför styrelsens ställningstagande. Skall bli intressant att se om det är mer fokus på bostadspolitik, förhandlingar och utveckling än rena organisationsfrågor. Återkommer i morgondagens blogg om motion till fullmäktige.

Att få träffa medlemmar och prata hyresrätten och dess utveckling är oerhört stimulerande så när jag fick en inbjudan från Vällingbyföreningen att i deras föreningslokal få träffa förtroendevalda och medlemmar på ett möte om dessa frågor tackade jag självklart ja. Vällingby har liksom alla andra föreningsområden fått en stor del av hyresrätterna ombildade till bostadsrätter eller sålda till privata hyresvärdar.

I Brännkyrka-Hägersten Föreningens område i sydvästra Stockholm har ett par olika ombildningar väckt både förundran och uppmärksamhet. I ett kvarter har ett par köpstämmor behövts för att få ihop nödvändig majoritet. Nu ifrågasätts starkt tillvägagångssättet av hyresgäster. Telefonröstning sägs ha ägt rum liksom röstning via sms och dessutom finns en del funderingar rörande medlemskapet i den BRF som finns i kvarteret. Hyresgäster i kvarteret har meddelat att granskning av hela processen kommer att ske.

Enligt säkra källor kommer Akelius försöka ombilda sina hyresfastigher i Skogås, Salem och i Täby. Det långsiktiga ägandet och viljan att ta ansvar för hyresrättens framtid och utveckling tar sig konstiga former ibland.

Inga kommentarer: