onsdag 9 januari 2013

Onsdag 9 januari. Förhandlingarna klara med Svenska Bostäder och Stockholmshem. Hyrssättning. Motioner.

Förhandlingarna med de två allmännyttiga bostadsbolagen Stockholmshem och Svenska Bostäder är nu klara.
Efter höstens långdragna och tuffa förhandlingar har en överenskommelse slutits mellan Hyresgästföreningen region Stockholm och Svenska Bostäder om hyrorna 2013. Det blir en höjning på i snitt 1,74 procent från 1 januari, där höjningen varierar mellan 0,55 och 2,70 procent. Det ursprungliga yrkandet låg mellan 2,3 och 4,1 procent.

Vi har kommit överens om att höjningarna görs efter nuvarande hyresnivå samt efter fastighetstyp, område och standard. Det innebär att olika fastigheter har fått olika hyreshöjning.
--------------------------------------------------------------------------------------
Hyresgästföreningen region Stockholm och Stockholmshem har kommit överens om en hyreshöjning på 1,7 procent i snitt från 1 januari. Hyreshöjningen varierar mellan 0,8 och 2,7 procent. Det ursprungliga yrkandet från Stockholmshem låg mellan 2,3 och 4,3 procent.
Hyreshöjningen har fördelats efter fastighetstyp, standard, område, och nuvarande hyresnivå. Det innebär att olika fastigheter inom Stockholmshem har fått olika hyreshöjning.
--------------------------------------------------------------------------------------
Inledde dagen med ett möte på förbundskontoret dör ett möte om en kommande konferens. Mötet handlade om planering av programmet samt vilka gester som skall bjudas in. Bra resonemang som utmynnade i ett förslag till  program som känns väldigt bra. Kommer säker bli givande för alla deltagare.

Hyressättningen i Stockholm är alltid föremål för olika prövningar. Idag fick regionstyrelsen en utförlig information om några kommande ärenden i hyresnämnden. Informationen var både informativ och viktig. Presentationen var pedagogiskt rättfram och lämnade inte många frågor obesvarade.

Motionerna till vårens fullmäktigemöte är nu sammanställda och i morgon skickas de med mail till regionstyrelsens ledamöter. Det är ca trettio motioner så nu gäller det att läsa igenom motionerna och till kommande styrelsemöte ha en uppfattning om vilka som skall avstyrkas/tillstyrkas/besvaras.

Inga kommentarer: