torsdag 13 december 2012

Torsdag 13 december. Förhandlingar. Lunchmöte. Snöröjning.

Förhandlingarna runt om i regionen pågår för fullt och med jämna mellanrum hör medlemmar av sig och frågar hur det går med förhandlingarna gällande deras hyror. Frågorna slussar jag vidare till ansvariga förhandlare men vädjar samtidigt till alla som frågar att ha lite tålamode ifall de inte kan få svar omgående eftersom alla som förhandlar har fokus å just förhandlingarna och ber således alla bloggläsare om samma sak.
På flera håll i regionen pågår opinions arbete för att ombilda hyresrätter till bostadsrätter. Informationen som skickats eller delats ut till hyresgäster i en länskommun väster om Stockholm är direkt felaktig och har dessutom påståenden som vi kommer att bemöta. Vår kommunikationsenhet håller på med att skriva fram en information som skall distribueras till de boende i berört område.
I ett annat område Enskede pågår också ett opinionsarbete för att ombilda hyresrätter till bostadsrätter och nu har jag fått uppgifter om att vi bedriver ett intensivt arbete för att bevara hyresrätterna i området. I ett mail anklagas vi för att inte ge hyresgästerna den hjälp de vill ha. Skall givetvis kolla upp vad som sker men jag hoppas att den efterfrågade hjälpen inte betyder att vi skall hjälpa till med att ombilda hyresrätter till bostadsrätter.
Träffar och äter lunch med en föreningsordförande. Samtalet rör folkrörelsearbete / förankring / förhandling / inflytande och vi blir båda engagerade i hur vi skall utveckla detta i linje med Hyresgästföreningens Agenda 2016 arbete.


Snöröjningen börjar nu komma igång i förorterna och på sina håll ser det ganska kul ut när bilarna helt plötsligt står övergivna mitt i gatan.

Inga kommentarer: