fredag 14 december 2012

Fredag 14 december. Samråd i Nynäshamn. Trappmöte. Jubileum.

Idag var jag inbjuden att delta när Hyresgästföreningen i Nynäshamn träffade det kommunala bostadsbolaget Nynäshamnsbostäder hade samrådsmöte. Dessvärre kom inte styrelsens ordförande Gunnar Karlsson som dessvärre fått förhinder.
Informationen om av hur bostadsbolaget planerat sin verksamhet för kommande år var utförlig och visa att bolaget kommer ha en bra verksamhet trots att de inte kommer sälja delar av beståndet. I planeringen ingår och en nyproduktion av hyreslägenheter ganska centralt i Nynäshamn.
Tänk vad bra det vore om andra kommunala bostadsbolag i regionen skulle göra som Nynäshamnsbostäder, ha en bra förvaltning, stambyta i ett antal fastigheter, bygga nya hyresrätter utan att sälja delar av det befintliga beståndet av hyresrätter.

Under sena eftermiddagen satte jag upp lappar i trapphuset i en innerstadsfastighet. På lapparna inbjuder vi till trappmöte på måndag för att informera om kommande hyresförhandlingar. Kort varsel inför mötet men trappmöten brukar vara välbesökta. Får se på måndag hur många som kommer.

Projektet Ung i Rågsved PUR fyllde ett år idag. 
Det firades med öppet hus för alla i området.

Massor med besökare både vuxna och barn. 

Det serverades mat från olika delar av världen som de boende i området lagat och bjöd på.
Ansvarige på plats Ronja gör ett fantastiskt bra jobb med barn o ungdomar i området. 
Alla hjälptes åt för att göra eftermiddagen och kvällen minnesvärd och trots hög volym massor av lek och stoj så råder en ordning och respekt för varandra som är otroligt rolig att se.  

Inga kommentarer: