onsdag 12 december 2012

Onsdag 12 december. Nynäshamn.Aktivitetshuset/Vällingby. Luciafirande.

Styrelsen för Nynäshamnsbostäder har beslutat att för närvarande inte sälja de drygt 600 lägenheterna som varit aktuella att sälja. Det sägs att styrelsen inte är nöjd med vad de kunde få betalt och bolagets dynamiske Vd har i media sagt att de kommer kunna sätta igång med en del nyproduktion av bostäder även om försäljningen inte blir av.
Otroligt bra genomfört opinionsarbete av Hyresgästföreningen i Nynäshamn tillsammans med lokala hyresgästföreningar och engagerade hyresgäster. Det finns en artikel i tidningen Hem och Hyra där du kan läsa mer om beslutet i Nynäshamn.

Det mycket uppskattade allaktivitetshuset i Hässelby centrum skakar i grunden. De kommunala bostadsbolagen har under åren lämnat ett bidrag till och stöttat verksamheten som är väldigt uppskattad av de boende i stadsdelen.
Nu har bostadsbolagen väldigt små hyresbestånd kvar efter alla försäljningar av hyresrätter som skett och drar sig ur verksamheten och det är kanske inte så konstigt. De som ansvarar för verksamheten är oerhört engagerade och jobbar på alla sätt för att kunna fortsätta med allaktivitetshuset.

Idag överlämnades över 2.000 namnunderskrifter till Stadshusets ledning från medborgare som vill att staden skall ombesörja att verksamheten kan fortsätta även nästa år.
SVT övervakade överlämnandet av namnlistorna och tjänstemannen i Stadshuset som tog emot namnlistorna berättade att handläggningstiden normalt var fjorton dagar men att nu kan det med tanke på julhelgerna ta något längre tid. Jag hoppas att de kommer finnas möjlighet att fortsätta med den viktiga verksamheten i Hässelby centrum.
Läs även artikeln i tidningen Hem och Hyra

Under kvällen är vi Ewa och jag iväg till Huddinge där vi lyssnar och ser på Luciatåg med minsta barnbarnet William. Trevligt, mysigt och traditionellt med massor av stolta föräldrar och släktingar.

Inga kommentarer: