onsdag 5 december 2012

Onsdag 5 december. Snökaos. Luchmöte. Andrahandsuthyrning. Hyrorna i Signalisten.

Julstjärnorna på plats.

Snökaoset som drabbade regionen idag medförde en hel del inställda möten. I Nynäshamn har styrelsen för Nynäshamnsbostäder ännu så länge inte tagit något beslut om försäljning av hyresrätter. Det ryktas att det är ett extra styrelsemöte kommande fredag.
Hade ett lunchmöte som näst intill snöade inne men efter diverse krångel ordnade det till sig och vi kunde träffas för att utbyta tankar om hyresrätten och dess utveckling.
Andrahandsuthyrningen av bostadsrätter får ett nytt regelverk. Så här skriver vår förbundsordförande Barbro Engman på sin blogg:
Igår lyckades regeringen med nöd och näppe få igenom höjda hyror för de som är hänvisade till att bo andrahand i bostadsrätt. Nöden och näppet stod Sverigedemokraterna för. SD släppte inte igenom förslagen om att slippa höra med bostadsrättsföreningen innan man hyr ut sin del av den gemensamma fastigheten.

Det enda regeringen fick igenom var höjda hyror. Som politisk seger betraktat är det inte mycket att hänga i julgran.
I alla fall inte om man skulle få för sig att fråga de som är hänvisade till andrahandsboende. Men något sådant får man inte för sig. De ska inte ens få sin hyra prövad som idag. De ska heller inte som idag få tillbaka det de betalt för mycket.
Regeringen och SD struntar helt enkelt i de som ska hyra. Om du vill så finns mer att läsa på http://barbroengman.blogspot.se/

Bostadsstiftelsen Signalisten i Solna
Efter förhandlingar med Bostadsstiftelsen Signalisten har Hyresgästföreningen region Stockholm nått en överenskommelse om avdrag på hyran i januari. Nedsättningen gäller för hyresgäster hos Signalisten/Solnabostäder som har hyresavtal på de aktuella lägenheterna för december 2012.

– Nedsättningen av hyran gäller vid ett tillfälle för januari månad 2013 och ligger på 520–820 kronor beroende på lägenhetens storlek. Anledningen till nedsättningen är att de ekonomiska förutsättningarna för bolaget har ändrats sedan 2010, då Hyresgästföreningen tecknade en treårsöverenskommelse om hyresnivåerna, säger Martin Boglind, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen region Stockholm.

Inga kommentarer: