torsdag 22 november 2012

Torsdag 22 november. Nyproduktion. Media. 40 åring. Sollentunaföreningen.

Behovet av hyresrätter i regionen är näst intill obegränsat. Idag träffade vi en stor fastighetsägare och fick en väldigt informativ redovisning av bostadsbolagets pågående nyproduktion av hyresrätter och kommande projekt. En information som var glädjande att få eftersom Wallenstam för närvarande bygger ca 800 hyresrätter per år och målet är 1.000 hyrerätter per år.
Hyresnivåerna i nyproduktionen är som alla vet hög men bolagets representanter berättade att de jobbar hårt med att hålla ned produktionskostnaderna. Förhoppningsvis kommer hyreskraven vara av den storleken att vi kommer att kunna förhandla fram bruksvärdes eller presumtionshyror för nyproducerade lägenheter.

Ordförande i Hyresgästföreningen i Nynäshamn Jonas Carlsson firades idag av föreningsstyrelsen förtroendevalda och medlemmar på föreningens expedition i Nynäshamn. Eftersom det var många ville fira jubilaren blev det massor av

blommor (som inte luktade) som överlämnades till jubilaren som strålade ikapp med strålkastarna i taket.

Idag fick vi besked om att polisutredningen rörande Sollentunaföreningen är nedlagd. Med det glada beskedet i minnet vill jag tro att alla inblandade nu tillsammans hjälps åt med att få en bra verksamhet för hyresgäster medlemmar och hyresrättens utveckling.

En tidning håller på med ett större inslag om hur vi förhandlar hyror och hur representativiteten är lokalt. Hur månda är engagerade och hur kan hyresgästerna påverka hyresförhandlingarna. Bruksvärdeshyra, marknadshyra, lägesfaktor och många andra frågor fick jag under det ganska långa samtalet. Får se hur artikeln blir när den kommer i tidningen.

Inga kommentarer: