onsdag 21 november 2012

Onsdag 21 november. Stadsholmen. Privat Hyresvärd. Media.

Idag träffade jag en hyresgäst och medlem som bor i det allmännyttiga kommunala bostadsbolaget Stadsholmen. Familjen har råkat ut för eller kanske jag skall skriva drabbats av alla möjliga och omöjliga problem i sitt boende.
Det började med översvämning i kallare för några år sedan. Kläder, böcker och fotografier förstödes eller blev vattenskadade. Loppor invaderade lägenheten, golven fick brytas upp och sanering genomfördes.
Efter saneringen fungerar inte golvvärmen på överenskommet sätt utan familjen fryser. Lägenheten har blivit kall och fuktig så fuktig och kall vintertid att det är rejält med is på insidan av fönstren. En is skrapa finns tillgänglig för den som vill kunna titta ut när det är som värst/mest med is.
Hantverkare har kommit och gott och otaliga löften om att problemen skall lösas har avgivits.
Skönt att hyresgästen är medlem hos oss och därför har tillgång till den samlade juridiska kompetensen på hyregästföreningen som nu har kontaktats och jobbar med ärendet.

Att bo som hyresgäst i en bostadsförening kan vara bra det skrev jag om i måndags. Idag fick jag höra det motsatta. Dåligt underhåll, höga hyror, svårt att få reparerat när något går sönder och känslan av att det bästa vore om de få hyresgästerna i huset som ombildades till hyresrätter år 2001 av en privat fastighetsägare. Självklart kommer de medlemmar vi har som bor i huset få hjälp med att komma till rätta med reparationsbehov och underhållsåtgärder som behövs.

Ett par olika media hörde av sig under dagen om hyresförhandlingarna med de allmännyttiga bostadsbolagen respektive förhandlingarna om hyrorna i det privata beståndet. Förhandlingarna pågår för fullt något annat svar finns ännu så länge inte att ge.

Inga kommentarer: