torsdag 17 december 2009

Onsdag 16 december. Radio Sthlm - Gångbron i Husby. Fältöversten. Nynäshamn.

En gångbro byggd för att bland andra rörelsehindrade skall kunna ta sig till Husbys butiker för att handla utan att riskera livet stängdes för flera år sedan. Gångbron skall enligt uppgift ägas av fastghetsägarna Wallenstam och Svenska Bostäder. Nu har hyresgästerna fått nog av att vänta. Igår demostrerade hyresgäster vid den stängda gångbanan.
Idag hade vi ordnat ett informationsmöte i kvarteret fältöversten. Anledningen var de begärda hyreshöjningarna som bostadsrättföreningen begärt i sin förhandlingsframställning. Höjningar på upp till 1.700 kronor per månad i de värsta fallen mindre i andra.
Samma bostadrättsförening som inte har reparerat rulltrappan ner mot Karlaplan som nu stått still i många månader.
Samma bostadsrättsförening som skull ordna till så att sophämtningen skulle ordnas. Det otroligt illaluktande soprummet skull moderniseras.
Samma bostadsrättsförening som stängt av värmeslingorna på den gemensamma innergårdens gångstråk för att spara pengar.
Samma bostadsrättsförening som lovade lägre hyreshöjning än i det allmännyttiga beståndet.
Samma Bostadsrättsförening som lovade allt enligt ovan och mer därtill om de bara fick köpa och ombilda fastigheten till bostadsrätter. Läs mer i Metro: http://www.metro.se/se/misc/pdf/2009/12/17/SESTO_2009_12_17.pdf


Under kvällen är jag på ett hyresgästmöte i Nynäshamn i Lokala Hyresgästföreningen Heimdal. En trivsam kväll med samtal och utbyte av tankar och ideér samtidigt som det traditionella julbordet serveras.




På vägen hem är det snökaos tidvis går det inte att köra mer än 30 km/tim. Många bilar har halkat av vägen andra står och slirar utan att komma någon vart. Bra däck och framhjulsdrift tillsammans med bilen elektronik gör att färden trots allt blir lugn och säker.

Väl hemma så är det nästan hopplöst att ta sig in i garaget. Massor av snö och tydligen ingen som velat varken ut eller in på flera timmar så jag får agera snöplog sista biten. Jag gillar snön och lagom med kyla så jag skall inte klaga utan hoppas att snön och kylan kommer bestå några veckor.
Skriver blogg 02.40 och konstaterar att klockan är ganska sen men lite mer skall fixas före jag kryper till kojs.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Som vanligt läggs krutet på att kasta skit på bostadsrättsföreningar trots att HGF bedyrar att fokus inte ligger där...
Ett par procent av HGF:s medlemmar bor i som hyresgäster hos bostadsrättsföreningar enligt siffror i Hem & Hyra, men otroligt mycket kraft läggs där uppenbarligen.

En fråga: Hur många bostadsrättsföreningar finns med på HGF:s "svarta lista"? Hur många "vanliga" hyresvärdar finns med på listan?
Svaret - om det kommer något - blir intressant!

Terje sa...

Sorry det finns inge svart lista gällande bostadsrättsföreningar det finns däremot en svarta listan på dåliga hyresvärdar.
Terje

Rädda Linjalen sa...

Sensmoralen i Fältan är att det går bra att utfärda vilka löften som helst utan att behöva leva upp till någonting alls.
Lustigt att detta bondfångeri förekommer än idag - mer och grövre än någonsin till och med.

Så se upp för dessa löften som för det mesta bara är helt tomma ord vars enda syfte är att få folk att krita på fullmakter.

Johan Johansson / Rädda Linjalen

Anonym sa...

Min fråga igen:
Hur många hyresvärdar på Hyresgästföreningens "Svarta lista" är bostadsrättsföreningar?

Svaret - om det kommer något - blir intressant!

Terje sa...

Hej igen anonym.
Svarta lista på hyresvärdar kan du läsa om i tidningen Hem o Hyra. En läsvärd tidning med massor av bra information.
Terje

Anonym sa...

"utbyte av tankar och ideer"

Sosse-flosklerna flödar

Terje sa...

Anonym sa...
"utbyte av tankar och ideer"
Sosse-flosklerna flödar

Hrj du anonyme.
Betyder det att du anser att andra partier saknar tankar och ideér? Det är inte min erfarenhet.
Terje

Anonym sa...

Min fråga tredje gången:
Hur många hyresvärdar på Hyresgästföreningens "Svarta lista" är bostadsrättsföreningar?

Svaret - om det kommer något - blir intressant!

Är det så att det "obehagliga" svaret på frågan är noll (0), Terje?

Terje sa...

Hej igen anonym.
Här kommer en länk till tidningen Hem och Hyra. Klicka på den så ser du listan.
http://www.hyresgastforeningen.se/eprise/main/hemhyra/data/2007/03/article/article20070319_100615347/article20070319_100615347?orgId=&ViewMode=&ParentListView=Everyone

Terje

Anonym sa...

Min erfarenhet av HGF är att dom ger sig på dem de kan klämma dit i hyresnämden oavsätt om det gynnar hyresrätten eller ej. Jag har ett tydligt exempel som under året har avgjorts i hyresnämden där en graft sjuk akoliserad människa har fått behålla sin hyresrätt trotts att hans samtliga 9 st grannar är rädda för denne. Särdeles då anledningen till att fallet hamnade i nämden var att han kastat glasflaskor på sina grannar och ett par byggarbetare från tredje våningen då han väktes av oljud från renoveringen. Denne har stört och ofredat sina granna i 12 år och han får behålla kontraktet tack vare HGF!

Ja HGF har och arbetar efter metoder med svarta listor med anledning av detta vill jag vara annonym.

Privat värd i Stockholm

Anonym sa...

Jag hittar ingen bostadsrättsförening på listan över dåliga hyresvärdar.
Är jag dålig att leta eller är det så att det inte är så illa som du vill påskina, månne?

Hade det varit så illa som du påstår hade ju listan varit nedlusad av bostadsrättsföreningen, men nu finns där ingen alls...

Terje sa...

Nej Anonym.
Alla finns inte listan. Läs gärna Metro. Kicka in dig på nedanståede och läs:
http://www.metro.se/se/misc/pdf/2009/12/11/SESTO_2009_12_11.pdf

Terje

Anonym sa...

Att HGF arbetar med svarta listor är ett länge kännt fenomen bland fastighetsägare. Det är en av de viktigaste anledningarna till att jag vill vara annonym på denna blogg. HGF skyr inga medel och resonemanget inom HGF är att kan man vinna ett fall i hyresnämden så skall detta göras. HGF väljer därför de mål som tas upp här och därför är systemet helt orättvist för de hyresgäster som ej är väl medvetena om sina rättigheter eller skylldigheter som hyresgäst.

Ett tydligt exempel är ett fall som avgjordes till hyresgästens fördel under hösten. En graft alkoholiserad man som stört sina 12 grannar i 9 år tid! Måttet rågades då denne kastade tom flaskor på sina grannar och tre hantverkare som väsnades så att vederbörande blev väckt kl 0900 en vardag. Mannen kastade flaskor från tredje våningen mot passerande på gården. Hyresnämden friade och lät denne mycket sjuka människa bo kvar i sin missär. Bevis frågan kunnde inte styrkas trotts flertalet vittnen. I mina ögon är detta rättshaveri för HGF en seger. Vad säger du Terje?

Privat värd.

Anonym sa...

Att Terje inte svarar visar bara att han inte har något vettigt svar.

Hyresgästföreningen agerar rättshaverister och älskar att sätta käppar i hjulen för folk.
Att en massa folk kommer i kläm spelar inte någon roll för HGF. Tyvärr.