torsdag 17 december 2009

Torsdag 17 december. Framtidstänk. Regionstyrelsemöte.

Regionenstyrelsens framtidsgrupp har men jämna mellanrum möte. Idag fördes resonemang utifrån regionens bildningsplan och dess koppling genemot den regionala verksamhetsplanen och det pågående arbetet med agenda 2016.
Mycker resonemang om resurser och hur de skall nyttjas bäst. En hel del av resonemanget behöver utvecklas så gruppen beslutade sig för att bjuda in hela regionstyrelsen och ledningsgruppen till fortsatt resonemang i början på nästa år.

Regionstyrelsens möte hade tonvikt på förhandlingar och bildning. Många förhandlingar börjar komma in i slutskedet. Idag blev resultatet av förhandlingarna med Stockholmshem klart. Förhandlingsdelegationen under ledning av förhandlingsledaren Erik Elmgren och ordförande Stig Hägerstrand har lyckats med bedriften att förhandla ner den tidigare överenskommelsen med 25 procent bra jobbat!! Regionens bildningsprogram fastställdes av regionstyrelsen.
Styrelsen beslutade att till regionstyrelsens representant i stämmodelegationen utse regionens vice ordförande Marina Fredriksson. Ett förslag till delegationen att vid sitt första möte utse Janåke från Haninge, Ulla från Norrmalm och Jonas från Nynäshamn behandlades också.
Programmet för kommande fullmäktige den 11 januari behandlades.
Kvällens möte avslutades med en gemensam måltid under trivsamma former.






Radio Stockholm angående hyrorna i Stockholms Hem: http://www.sr.se/stockholm/nyheter/artikel.asp?artikel=3315861

och: http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=broadcast&Id=2110795&BroadcastDate=&IsBlock=

Inga kommentarer: