tisdag 15 december 2009

Onsdag 15 december. Sigtunahem. Referensgrupp. Styrgrupp Webb. Göta Kanal nr 3.

Hyresförhandlingarna om 2010 års hyror mellan Sigtunahem och Hyresgästföreningen har gått vidare till medling. Orsaken till att Hyresgästföreningen och Sigtunahem inte kommer överens är att parterna står allt för långt ifrån varandra när det gäller att bedöma behovet av att höja hyrorna. Sigtunahems krav ligger på 3,1 procents höjning av bostadshyrorna.
SABO och Hyresgästföreningens Riksförbund kommer nu försöka att medla mellan Sigtunahem och Hyresgästföreningen. Om parterna inte kommer överens via medling kommer tvisten hänskjutas till Hyresmarknadskommittén för tvistelösning.

Hyresgästföreningens nya webb är under utveckling. Idag fick styrgruppen en information från projektledaren om hur arbetet fortskrider. Spännade är det men bra blir det.

Referensgruppen för upphandling av revisionsfirma hade idag möte på förbundskontoret. Vi träffades och hade en hel del resonemang om olika krav önskemål och erfarenheter. Mycket att tänka på. Tidigare stämmomotioner och erfarenheter är svårt att bortse ifrån. Så småningom kommer det ett ärende till förbundsstyrelsen för beslut om vad vi skall föreslå stämman.

Under ett lunchmöte idag med PO Brogren får jag information om hur det står till i Fältöversten. Ett område där vi tagit strid för sopnedkast, rultrappor, störningar. Numera är området köpt av en bostadsrättsförening med ett stort antal kvarvboende hyresgäster. Kraven från nostadsrättsföreningen om hyrehöjningar är ohemult stora. Imorgon skall vi ha ett informations och opinionsmöte där.





Kampanjupptakt Bygg om Bygg nytt för Regionen Stockholm under kvällen på biografen Rigoletto på Kungsgatan. Kvällen inleddes med att tusentalet hyresgäster åt en lättare målitid under gemensamt minglade. Jag hade förmånen att få hålla ett kortare anförande om kommande kampanj och hur viktig det är med att vi alla hjälps åt. Att vår styrka är det enorma engagemang som finns i Hyresgäströrelsen. Under kvällen bjöds på en förhandsvisning av filmen Göta Kanal 3.

Inga kommentarer: