fredag 9 januari 2015

Fredag 9 januari. Ny ordförande i Stockholmshem. Andelsägarlägenheter. Gråtrist väder. Saltad bil.

Den under många år i bostadsfrågor engagerade Leif Rönngren har ersatts i styrelsen för det allmännyttiga bostadsbolaget Stockholmshem,
 Leif var under många år styrelseordförande i Stockholmshem och har under de senaste mandatperioderna varit styrelsens vice ordföranden. Leif som säkerligen räknade med att återigen bli styrelseordförande avpolletterades överraskande för en tid sedan.
Ersätter Leif gör Karin Gustafsson (S) nu återstår att se om hon är lika engagerad som båda sina företrädare det vill säga Björn Ljung (Fp) som var en stark ordförande med väldigt tydliga viljor och Leif med sitt väldigt starka sociala engagemang.

Nya regler gällande inkomstkraven för blivande hyresgäster i de allmännyttiga kommunala bostadsbolagen i Stockholms Stad har börjat gälla. Läs mer på Stockholm Stads hemsida 
Lovvärt men frågan är om det kommer påverka speciellt många bostadssökandes möjlighet att få bostad med den gigantiska bostadsbristen som råder. Hoppas någon gör en utvärdering framöver.

I Botkyrka fortsätter projektet med Andelsägarlägenheter. Nu har ytterligare en försäljning av en andelsägarlägenhet skett. i höstas såldes den första andelsägarlägenheten. I ett pressmeddelande informerar Andelsägarbolaget om hur projektet fortskrider.
I går morse när jag gick iväg för att jobba med ett av mina konsultuppdrag kändes det som att vinter och snö var på gång. Fick skotta gången kvällen före och snön låg kvar på morgonen. Nu är all snö borta med hjälp av värme och regn.
 
 På väg till fritidshuset passade jag på att besöka en snabbtvätt på bensinmacken för att få bort all smuts och salt på bilen. Längtar efter snö och kyla gillar inte töväder regn och saltade vägar. Ps. Vet att bilden ligger ned men hur jag än bär mig åt vill den inte stå upp. Ds.


Inga kommentarer: