torsdag 22 augusti 2013

Onsdag 22 augusti. Ruskiga nyheter. Göteborg. Kulturkalas. Möten. Planering. Helikopter.

Under eftermiddagen nåddes jag av ruskiga nyheter. Den unga vänsterpartisten Abdirahim Hassan har skjutits till döds
och Vänsterpartiets gruppledare i Stockholms Stadshus Ann-Margarethe Livh är skottskadad. Detta hemska hände under ett kortare besök i Somalia.
Här en länk till Vänsterpartiet där du kan läsa vad Jonas Sjöstedt skriver om händelsen.
Expressen har skrivit om händelsen klicka på Expressen och du kan läsa mer om vad som hänt.

På olika håll i regionen pågår omvandlingar av hyresrätter till bostadsrätter. I Stockholm Stad har ombildningsivern avtagit men i kranskommunerna är aktiviteterna i full gång. I till exempel Järfälla håller JHAB det kommunala allmännyttiga bostadsbolaget på att sälja delar av sitt bestånd av hyresrätter till bostadsrättsföreningar.

På Kungsholmen i Stockholm är fastighetsägarna på gång att starta ett stort projekt med att bygga om kvarteret Väktaren. En Galleria skall byggas och ett ganska stort antal hyresrätter skall enligt uppgift försvinna i samband med detta.
Den lokal hyresgästföreningen har på ett mycket aktivt sätt inhämtat all tillgänglig information och håller löpande informationsmöten för alla hyresgäster i kvarteret oavsett vilken hyresvärd man bor hos. Remissvar, politikerkontakter och kontakter med fastighetsägare har varit och är en del av den lokala föreningens verksamhet. Fantastiskt att det finns så mycket engagemang, energi och kunskap i kvarteret Väktaren.

Så här års är det alltid mängder av artiklar i tidningarna och massor av inslag i etermedia rörande den gigantiska bostadsbristen i Stockholm och då speciellt hur den drabbar studerande på Stockholms universitet. För något år sedan debatterade jag med ledande politiker i Stockholm som då lovade att de skulle ta tag i frågan med stor allvar. Undra om det hänt något handgripligt eller är det enbart löften?

De senaste dagarna har varit fyllda med planering och möten av allehanda slag. Flera möten har gällt olika kommunala frågeställningar och några har varit av mer organisatorisk till naturen. Det känns att sommaren börjar lida mot slutet och att hjulen börjar snurra på olika håll och kanter.

I slutet av förra veckan var jag en tur till Göteborg och då en kombination av arbete och fritid.
Passade på att promenera i Nordstan 

men också ta del av Kulturkalaset. 
Massor av glada människor vart man än befann sig. Fångade några olika intryck med hjälp av kameran.

Avslutade onsdagen med att umgås med stora delar av familjen över en gemensam måltid. Kändes bra men samtidigt lades dagens ruskiga händelser sordin på humöret.
Tillbaka på Dalarö fick vi se prov på hur fantastiska dessa piloter är som flyger ambulanshelikoptrarna. En helikopter landade på vägen efter att sjöräddningen med hjälp av bilar och blåljus stoppat biltrafiken. Det var inte mycket tillgodo mellan träd och stolpar när piloten landade

Inga kommentarer: