söndag 25 augusti 2013

Söndag 25 augusti. Hyresförhandlingar. Invigning. Projektplan. Båtåka.

I tidningarna står att läsa om MKB det kommunala allmännyttiga bostadsbolaget i Malmö. Så här står det i ett meddelande från Hyresgästföreningen:
MKB vill hyran med upp till 2,5 procent
Nu är förhandlingssäsongen igång och vi har fått in första yrkandet för hyrorna 2014. MKB vill höja hyran upp till 2,5 procent från den 1 januari 2014 och har begärt förhandlingar med Hyresgästföreningen.
I påkallandet framhåller MKB att den yrkade hyreshöjningen baseras på en uppskattad justering i bruksvärdet under 2013, värdesäkring av fastigheterna och en allmän kostnadsutveckling.
Läs mer genom att klicka på MKB vill höja hyran.

Kvarteret Väktaren på Kungsholmen vid Fridhemsplan har en aktiv Lokal Hyresgästförening som löpande informerar sina medlemmar och övriga hyresgäster i kvarteret. Oron stor över att ganska många hyresrätter kommer försvinna i samband med mycket omfattande ombyggnadsarbetet i hela kvarteret samt planerna på en ny galleria under jord samt att hyresnivåerna kommer rasa i höjden. Läs artikeln i tidningen Vårt Kungsholmen.  Hoppas att den lokal hyresgästföreningen får ett ordentligt stöd av sin moderförening Hyresgästföreningen på Kungsholmen.

I Alby Norsborg är många hyresgäster ordentligt upprörda över beslutet att sälja ettusentrehundra lägenheter till en risk kapitalist som säger sig vilja investera och långsiktigt äga hyresrätter. Beslutet är nu klubbat i kommunens högsta ledning. I tidningen Södra Sidan finns en artikel som ger ett politiskt perspektiv på försäljningen. Klicka och läs här.

I fredags hade jag ett intressant möte som resulterade i att jag nu sitter och gör utkast till en projektplan men också en behovsanalys. Spännande att se vad det resulterar i.

Gårdagen lördag var en otroligt fin sensommardag. Ewa och jag tog båten och åkte in till Djurgårdsbron där vi hämtade svägerska och svåger för vidare färd till Fjäderholmarna. På Fjäderholmarna besökte vi bland annat glasblåsarna och en del butiker med hemslöjd och allehanda prydnadsföremål. Vi passade på att äta en sen lunch före vi åkte vidare till hemmahamnen på Dalarö som vi var framme vid strax efter klockan åtta på kvällen.

Idag söndag har jag till större delen jobbat men också passat på att besöka den nya sjöräddningsstationen på Dalarö som hade öppet hus idag. En fantastiskt fin anläggning som kommer att hjälpa alla dessa frivilliga som är engagerade i SSRS att göra ett om möjligt ännu bättre jobb.

Vi fick gå ombord i sjöräddnings sällskapets mycket ändamålsenliga båtar. Överallt fanns det frivilliga krafter som informerade och svarade på frågor.

Vi fick också se hur det går till att bärga en människa i vattnet från en specialkonstruerad vattenscoter samt


sjöräddningshunden Orka en schäfer.med specialiteten att nosa upp levande och döda människor i vattnet. Läs mer här.


Inga kommentarer: