lördag 6 juli 2013

Tisdag 2 juli. Båten till Gotland Visby och Almedalen.

Tisdagen började med tidig resa till Nynäshamn för avfärd till Gottland och Almedalen.
Båten avgick strax efter sju på morgonen. Fantastiskt vacker väder och näst intill vindstilla på havet.

Nynäshamn visade sig från sin bästa sida med vacker väder och näst intill vindstilla på havet. Överfarten var lugn och behaglig så behaglig att jag satt och småsov i solen så gott som hela vägen till Gotland.
Väl framme var det full fart iväg till ett seminarium som Hyresgästföreningen anordnade. Det var proppfullt men tursamt nog fanns det högtalare utanför så alla vi som inte kom in kunde lyssna på allt som sades. Många olika synpunkter och infallsvinklar var det när gällde upprustning och underhåll av hyrerätten och vem som bär ansvaret.
Dagen rullade på i högt tempo och fler seminarier och mingel. Upprustningsfrågor, renovering, affärsmässighet och mingel samt tal i Almedalen.
Region Stockholm ansvarade för att bemanna Hyresgästföreningens tält under tisdagen. Mitt pass var ett par timmar under eftermiddagen tillsammans Simon Safari från Botkyrka och Fredrik Ericsson Regionstyrelsen i Sthlm.
Fredrik var väldigt aktiv och pratade oavbrutet med besökare och intresserade i den ständiga ström av människor som rörde säg utanför tältet.

Gustav Fridolin Mp höll som vanligt ett engagerat och inspirerande tal. Enligt min uppfattning är han en oerhört duktig retoriker och har en väldigt bra förmåga att läsa publiken för att kunna lägga tyngd och retorik på rätt ställe. Det var massor med åhörare flera tusen som trängdes i Almedalen.

Inga kommentarer: