måndag 1 juli 2013

Måndag 1 juli. Utö. Kvarteret väktaren på Kungsholmen.

I kvarteret väktaren på Kungsholmen har fastighetsägarna planer på att mer eller mindre bygga om hela kvarteret. Jag har varit på både bomöten och årsmöten i kvarteret där den lokala hyresgästföreningens ordförande gör ett jättejobb med att informera hyresgästerna på alla möjliga sätt.
När jag var på årsmötet i vintras så var det många hyresgäster i kvarteret som deltog. Alla bodde inte hos Familjebostäder där lokala hyresgästföreningen finns med styrelsen hade bjudit in alla hyresgäster i kvarteret även de som bor i privatägda hus. Givetvis deltog inte andra än boende hos Familjebostäder i årsmötesförhandligarna men informationen efter årsmötet var värdefull för alla.
Jag hoppas att den lokala hyresgästföreningen får allt nödvändigt stöd från sin moderförening Kungsholmens Hyresgästförening och att man lyssnar på de lokala krafterna som är väl insatta i alla för kvarteret aktuella frågor.

Dagens båttur gick via Dalarö kanal

till Utö som ligger ganska långt ut i skärgården. Efter en tidvis blåsig överfart på Mysingen kom jag fram till Utö som har en fantastiskt fin gästhamn i lugnt skyddat läge som nås via en ganska smal passage genom ett sund.

Det märks att sommarvärmen inte har kommit. Det var ganska lite båtar i gästhamnen som för övrigt tog lika mycket betalt för en kajplats som gatukontoret tar för en parkeringsplats i centrala Sthlm. Sjuttiofem kronor för en timme!

Inga kommentarer: