söndag 30 juni 2013

Fredag 28 juni - söndag 30 juni. Promemoria. Fisketur. Loppis. Bostadsbristen i Sthlm.

Bostadsbristen kostar Stockholm miljarder skriver HSB och Riksbyggen i en pressrelease.
På uppdrag av HSB och Riksbyggen har WSP Analys & Strategi genomfört en undersökning som visar att bristen på bostäder kommer att kosta mellan 330-660 miljarder i produktionsbortfall i Stockholm under perioden 2010-2030. Det enorma produktionsbortfallet är dock inte den enda negativa effekten av bostadsbristen, vilket rapporten visar.
Lönesumman under samma period minskar med 23-46 miljarder och kommunernas skatteinkomster minskar med 8-15 miljarder.
Läs mer i pressreleasen.
  I ett pressmeddelande från Justitiedepartementet/Socialdepartementet kan man läsa följande: Promemoria om uthyrning av bostadsrättslägenheter Inom Justitiedepartementet har det tagits fram en promemoria med förslag på ändrade regler för upplåtelse i andra hand av bostadsrättslägenheter. Promemorian, Uthyrning av bostadsrättslägenheter, skickas i dag på remiss.
Det föreslås att synen på bostadsrättshavarens skäl för en upplåtelse av lägenheten i andra hand ska vara mer generös. När bostadsrättshavaren vill upplåta lägenheten i andra hand för att under viss tid bo någon annanstans bör till exempel bostadsrättshavarens skäl normalt kunna godtas så länge de innefattar ett rimligt behov av att behålla lägenheten.
Klicka här och ladda ner promemorian om du vill läsa den-

I fredags var jag helt ledig och passade på att ta en tur på sjön och fiskade gädda.

Vattnet var ovanligt klart i vikarna med söderläge och det berodde troligen på vindriktningen den senaste veckan.

Fiskelyckan var god jag fick upp tre gäddor och tappade ett par stycken. Alla fiskarna sattes tillbaka i havet eftersom ingen i familjen gillar gädda till middag.

När jag i vintras var ute på Dalarö och pratade bostadspolitik och påverkansarbete kom vi att prata om de återkommande loppisdagarna i centrala Dalarö. Jag uttryckte en förhoppning om att kunna få vara med och i lördags fick vi chansen Ewa och jag. Vi har liksom många andra massor med bra att ha saker plus en hel del annat som aldrig kommer till användning. Vi tog med oss massor med prydnadssaker och en del nyttoföremål. Priserna var låga med förhoppning om att vi inte skulle behöva bära med oss något hem. Vi sålde ganska mycket och det mesta för en guldpeng tio kronor. Största behållningen var att träffa så många trevliga människor kända och okända ansikten hela dagen.


Inga kommentarer: