fredag 7 juni 2013

Torsdag 6 juni fredag 7 juni. Nationaldagen. Botkytkabyggen. Aborrmete.

Nationaldagsfirandet blev återhållsamt vi njöt av solen värmen och trevligt sällskap på hemmaplan. Målningen av garaget näst intill klart det återstår att måla ett fönster och ett dörrfoder. Vi har haft tur med vädret och fantastiskt god hjälp av svärfar som håller en arbetstakt som är svår att hänga med i.

Kommunalt ägda allmännyttiga Botkyrkabyggen har idag meddelat att man valt köpare till de lägeheter i Alby som den politiska ledningen bestämt skall säljas. En genomlysning av de nya ägarna pågår på olika håll men för mig och många fler framsår valet något märkligt eftersom de valda köparna inte verkar ha någon erfarenhet av att äga och förvalta hyresfastigheter. Bolaget som köper bildades så sent som i mitten av maj i år. Bolaget som köper heter Mitt Alby. Bakom bolaget står Mikael Ahlström, grundare av riskkapitalbolaget Procuritas. Vd för Mitt Alby AB är Trummer, Marcus Anton Pablo
Samma dag som beslut om försäljningen skall behandlas av kommunalfullmältige i Botkyka skall fullmäktige också ta ställning till en begäran om  folkomröstning gällande försäljningen av 1.300 lägenheter i Alby.
Läs gärna mer om affären i tidningen Fastighetsnytt
och mer finns att läsa i Fastighetssverige samt på Botkyrkabyggen webbsidor.
Du kan också se ett nyhetsinslag på om du klickar SVT


Idag kom sommaren på riktigt med abborrmete i strålande solsken som resulterade i färsk stekt abborre till kvällsmat.


Inga kommentarer: