torsdag 20 juni 2013

Torsdag 20 juni. Förbundsstyrelsemöte. Telefonväxeln. Arbetsmöte. Hemsidan. Midsommar. Barnbarn. Alby.

Hej alla bloggläsare. Som ni säkert sett har jag varit lite återhållsam med bloggandet. Kände att det var läge med en paus efter att jag avgått som ordförande. Nu kommer jag återigen blogga och då med mer personlig och fri roll än tidigare. En blandning av aktuella hyresgästfrågor blandat med skvaller,bostadspolitik, aktuella frågor och händelser från regionens olika kommuner samt hyresnämnd och tingsrätt.

Veckan har varit ganska fullspikad med olika uppdrag möten och förberedelser. Mötet med förbundsstyrelsen var som vanligt både trivsamt och framåt siktande. Många kloka beslut som du kan läsa på Hyresgästföreningens intranät Bosse om du är intresserad.

Den översyn och effektivisering som sedan en tid pågått i Hyresgästföreningen har genererat två viktiga beslut. Den centrala hjälpen till medlemmarna kommer skötas av region Aros Gävle. En del av personalen på regionkontoret berörs. För några år sedan samordnades regionernas medlemsregister till ett centralt register som finns i Örebro och lönehanteringen för hela Hyresgästföreningen sker numer från Gävle. För någon dag sedan togs beslutet att den riksgemensamma växeln kommer ligga i Stockholm. Ett beslut som fick växelpersonalen i Stockholm att jubla efter månader av oro.

I går träffade jag en uppdragsgivare och levererade en första reflektion och rapport som var summerad i en kort presentation. Kändes som att leveransen motsvarade förväntningarna och lite till.

Har under veckan träffat en duktig webbdesigner som skall hjälpa till att bygga upp en ny webbsida för min firma JLM Human Utveckling. Fick med mig en hel del i hemläxa. Referenser, CV, uppdragsgivare skall tas fram plus en del nya bilder.

Barnbarnen besökte oss i helgen och fick då utlopp för sina konstnärliga tallanger. Alltid lika roligt när de är på besök. Vi passade givetvis på att meta abborre och fick en hel del fina fiskar med oss hem.

Båten är numera ordentligt putsad och nytt kapell som syddes i vintras är monterat. Att montera ett nytt kapell kräver både tålamod och tid. Ewa och jag jobbade målmedvetet med kapellmonteringen med det tog en helg före det var helt ok. I sommar skall vi iväg på några ordentliga turer som givetvis kommer speglas här på bloggen.

I morgon är det midsommar och en del av barnen kommer på besök. Kommande lördag midsommardagen  kommer resten av barn och barnbarn bröder fruar samt svärföräldrar. Det kommer säkerligen bli både roligt och intensivt med så många gäster.

Blommorna i trädgården är under attack från mördarsniglarna. Ewa för ett hopplöskamp som verkar sluta med att de blommor som kan planteras om till krukor kommer hamna i krukor inom kort.

Botkyrkabyggens bestånd i Alby är under försäljning. Avslöjanden om köparens bolag, ekonomi och annat lär dyka upp i media kommande vecka inför fullmäktigemötet i Botkyrka kommun. Återkommer med mera tankar och fakta nästa vecka.

Till sist önskar jag alla läsare en riktigt vacker och trivsam midsommar.

Inga kommentarer: