fredag 5 april 2013

Fredag 5 april. Seminarie planering. Bananhuset. Utvecklingsfrågor. PUR.

Ägnade förmiddagen till att planera ett seminarium som skall handla om tillväxt och nyproduktion. Viktiga frågor som inte nog kan belysas och debatteras i en region med gigantisk bostadsbrist.

Det omtalade "bananhuset" i Sunbybergs centrum som ägs av det kommunala bostadsbolaget förvaltaren har jag tidigare skrivit om här på bloggen.
Det verkar ha gått troll i hela ärendet. Stökig handläggning av bostadsbolaget med tidvis otydliga och ibland felaktiga budskap till hyresgästerna.
I dagens nr av Dagens Nyheter är det en stor artikel om förhållandena i "bananhuset". Läs mer i Dagens Nyheter

Under eftermiddagen träffade jag en konsult som jobbar med utvecklingsfrågor i fastighetsbranschen. Ett intressant möte som gav mersmak inför framtiden. Det verkar finns en vilja att bygga hyresrätter hos fler aktörer i regionen.

Gårdagens möte i projektgruppen för PUR visar att verksamheten har stabiliserats och olika verksamheter startar efter hand. Dans och träffar för småbarns föräldrar var ett par av de nya verksamheterna i projektet.
Numera är det två personer som arbetar heltid i PUR huset. Nu planeras för ytterligare ett projekt med samma inriktning men i ett angränsande bostadsområde.

Inga kommentarer: