torsdag 7 februari 2013

Torsdag 7 februari. Nynäshamn. TV4. Framtidsmöte.

Hyresgästföreningen i Nynäshamns förhandlingsdelegation gentemot Nynäshamnsbostäder har slutfört årets hyresförahandlingar.
Hyrorna höjs med 1,71 procent från och med den 1 april 2013. En del lokala avvikelser finns för till exempel lägenheter med kallhyra, när hushålls el ingår i hyran, när vattnet debiteras separat.
I och med att förhandlingarna kunnat slutföras i god tid före 1 april kunde retroaktiva hyreshöjningar undvikas vilket alltid är bra för hyresgästerna.

I dagens TV4 sändningar finns ett inslag om att bostadsförmedlingen i Stockholm går med mångmiljonvinst. Att tjäna pengar på bostadsförmedlingen som sedan används till annan kommunal verksamhet är att utnyttja bostadsbristen och de som söker lägenhet på ett tokfel sätt. Jag kommenterar detta i TV4:s nyhetsinslag. Klicka på länken om du vill se inslaget i TV4

Under dagen hinner jag med ett par olika möten. Ett handlade om hur vi kan komma att formera oss inför kommande förhandlingar i Stockholm. Vi har en vältrimmad förhandlingsorganisation men den kan komma att behöver putsas lite för att möta framtida förändringar. Det andra mötet var av mer interorganisatorisk natur.

Väl hemkommen fortsatte flyttbestyren. Under kvällen tog vi hand om allt förpacknings material från möbler mattor med mer. Nu är allt förpacknings material nerskuret till några hanterbara och ihoptejpade högar för att vara hanterbara. Därefter ivägkörda till kvarterets grovsophus.

Inga kommentarer: