onsdag 6 februari 2013

Onsdag 6 februari. DN. '*Organisationsprat. Lunchmöte. Flytt. Debatt. Uppdrag granskning.

Hyresrättens framtid, förvaltning, hyressättning, bevara eller inte bevara allmännyttan, upprustningarna i miljonprogramsområdena och andrahandshyror är några av frågorna som finns i media så gott som varje dag sedan någon månad tillbaka.

Det ringer fler hyresgäster än normalt och har frågor om hur vi ser på framtiden och många vill bidra till att bevara och utveckla hyrerätten i regionen. I västerort finns ett massivt missnöje med en större privat fastighetsägare som krånglar med underhållet, reparationer och förvaltningen i största allmänhet. Jag hoppas att vår vilja att tillvarata det lokala engagemanget skall räcka till för att få en ändring i de berörda fastigheterna.

Vi är några som träffas ibland och resonerar om olika aktuella händelser. Idag rörde det sig om vad som är tanken bakom den omstrukturering som skall ske av de allmännyttiga bostadsbolagen i Stockholm. Det som sker nu är stick i stäv med den fram till nu förda politiken med olika aktörer och ägare i stadens olika geografiska områden.

Hade ett lunchmöte idag med en förtroendevald. samtalet rörde sig om dåtid, nutid och framtid. Ett ganska långt och konstruktivt samtal som jag tror att vi båda hade utbyte av. För mig är det viktigt att hålla mig informerad om hur verksamheten bland förtroendevalda och medlemmar fungerar och vad vi kan förbättra och då gärna utifrån Agenda 2016 vårt framtidsdokument.

Under kvällen är jag återigen flyttgubbe. Den sista hemmaboende av alla barnen håller på att flytta hemifrån. Har den senaste dagarna återigen byggt upp mina färdigheter med träpluggar, insexskruvar, byggbeskrivningar och påhittiga förpackningslösningar. I natt sover han för första gången i sin lägenhet. Vi hoppas att han skall längta hem lite grann.....

Nättrakasserier blir allt vanligare. Egentligen borde de som sysslar med sådant hängas ut med kommentarer, ip adress och namn. Här en länk till Uppdrag granskning http://www.svtplay.se/uppdrag-granskning

Inga kommentarer: