tisdag 5 februari 2013

Tisdag 5 februari. Förbundskontoret. TV4. Debattartikel.

Inleder dagen med ett möte på förbundskontoret följt av ett möte med TV4 i söderort. TV 4 håller på med en granskning av en kommunal verksamhet som ger vinst som egentligen borde drivas med självkostnad. Inslaget kommer sändas någon gång under denna vecka.

Gårdagens bemötande av Christer Jansson debattartikel i SvD har fått en hel del kommentarer och flera av dagens telefonsamtal har handlat om mitt bemötande. De som ring har gillat bemötandet och i några fall också berättat hur de engagerar sig för hyresrättens framtid i vår region. Kul med positiv respons.

I Mitt i Söderort är det en stor artikel om hyresgäster som bor i Lelånghus fastighet på Bjursätragatan. Ett tiotal hyresgäster har fått hjälp av vår duktige jurist Monica Kvist med att i hyresnämnden  begära hyressänkning på grund av att standarden i lägenheterna inte motsvarar normal nyproduktionsstandard.
Hyran på en enrumslägenhet sänks med 825 kronor i månaden. En ganska rejäl sänkning av hyran som givetvis gör hyresgästerna glada.
Att få hyressänkning är givetvis något som de boende uppskattar men nog är det tråkigt att det byggs hus med så dålig standard.

Under kvällen har Ewa och jag besök av ett av barnen med flickvän som förgyller tillvaron för oss över en gemensam måltid. Alltid trivsamt att få umgås och diskutera med unga vuxna. De har en frisk och framåtsyftande syn på framtiden.

Inga kommentarer: