måndag 18 februari 2013

Söndag 17 februari. Brand i Ösmo.

Natten till idag söndag brann det i källaren i ett hyreshus i Ösmö. Sextio hyresgäster evakuerades och enligt uppgifter från Hyresgästföreningen i Nynäshamn kommer inte hyresgästerna kunna flytta tillbaka på flera veckor eftersom branden förstörde golv och rörledningar i huset.
Kommunen har information på sin hemsida klicka på länken om du vill ha mer info.Nynashamns Kommun

Har börjat skriva på en projektplan gällande ett projekt för att fånga upp och ta tillvara engagemanget hos unga i ett bostadsområde där det finns ett uppenbart behov. Många tonåringar som driver runt och inte har någonting meningsfullt att göra på fritiden vilket tidvis resulterar i onödigt bråk och skadegörelse. Får se om det går att hitta en framkomlig och framgångsrik väg för ett projekt.
Att öka på den upplevda tryggheten i bostadsområden är viktigt. Behovet av trygghet är lika stort för alla människor oavsett boendeform.

Årsmötena i våra Lokala Hyresgästföreningarna avlöser varandra och jag har turen att vara inbjuden till ganska många. I morgon kväll bär det av till Stockholms innerstad närmare bestämt Södermalm och en Lokal Hyresgästförening i ett allmännyttigt kommunalt bostadsbolag.





Inga kommentarer: