måndag 18 februari 2013

Måndag 18 februari. Linjalen. Motionssvar. Ombildning och stöd till hyresgäster.

Ombildningar av hyresrätter till bostadsrätter pågår fortfarande runt om i vår region. Just nu är det aktuellt i Stockholm Stad och Järfälla. I Stockholm finns en grupp medlemmar som vill ha hjälp med att ta fram underlag inför att klandra en köpstämma som de anser vara helt felaktigt genomförd.
Berörd personal på boutvecklingsenheten kommer säkert att göra allt vad de kan för att stötta medlemmar och förtroendevalda i ärendet. En begäran om juridiskt biträde som kom till regionstyrelen för någon vecka sedan kunde inte tillstyrkas av AU men anledning av ett förbundsstyrelssebeslut.

Motionerna till regionens fullmäktigemöte i vår är under behandling. Motionssvar håller på att arbetas fram och förhoppningsvis är de klara att skickas ut till regionstyrelsen under morgondagen inför RS möte nästa vecka. Det är ganska många motioner och alla förtjänar att behandlas och svaren bearbetas med omsorg inför kommande beslut.

Under kvällen var det årsmöte i Lokala Hyresgästföreningen Linjalen på Södermalm. Ett välplanerat årsmöte men god stämning och engagerade medlemmar. Den avgående ordföranden i föreningen bad om ursäkt för att de inte hade haft någon verksamhet att räkna med.
Jag valdes till mötesordförande och eftersom mötet var väl förberett med alla handlingar på plats och uppkopierade var det ingen svår uppgift att leda mötet.
När vi gick igenom verksamhetsberättelsen var den ganska omfattande. Årsmöte, flera bomöten, flera medlemsmöten, nio styrelsemöten, samråd, loppis, öppet hus i lh lokalen, litteraturcirkel, odlingsgrupp, kvarterstidning, två nyhetsbrev till alla hyresgäster, uthyrning av kvarterslokalen och en hel del engagemang rörande byggplaner i Rosenlundsparken.
Undrar hur den avgående ordföranden vill att det skall vara för att verksamheten skall betraktas som omfattande kan inte skriva annat än att det var imponerande att både höra och läsa om Linjalens verksamhet.

Som tack för min medverkan fick jag en gåva som tusentals arbetare slitit ihop till.

1 kommentar:

Anonym sa...

Skoj att du dör upp!
Johan