måndag 11 februari 2013

Måndag 11 februari. DN. Hyrsförhandlingar. Arbetsutskott.

I morgondagens Dagens Nyheter kommer en artikel om upprustning och ombyggnad. Som vanligt handlar det om hur behövliga stambyten kombineras med upprustning och modernisering av kök och våtutrymmen. I slutändan är det alltid hyresgästerna som får betala men dessvärre inte kan påverka hur mycket och vad som skall göras i lägenheterna som är berörda.
I artikeln kommer finnas exempel på hyresgäster som inte kommer kunna bo kvar om hyreshöjningarna blir så stora som det har talats om i området.

Regionens hyresförhandling gällande 2013 års hyror får ses som framgångsrika. Vi har i förhandlingarna fram till idag på ett bra sätt både granskat och förhandlat med de allmännyttiga kommunala bostadsbolagen. Det återstår en hel del förhandlingar rörande privatägda fastigheter men förhandlingsarbetet löper på med oförminskad kraft och kompetens.

Kvällens arbetsutskotts möte var både trivsamt och effektivt. På dagordningen ett par ansökningar om stöd fanns att ta ställning till. En rörande kommande hundraårsjubileum och en rörande namninsamling för att bevara allmännyttan. Den första var mer av rapportkaraktär och den andra måste kompletteras. Kommande ordförandekonferens, verksamhetskonferens samt fullmäktige fanns också på dagordningen liksom bostadspolitik och förhandlingar.

Efter avslutat möte var jag en sväng till Huddinge och hämtade Ewa som varit och hälsat på hos barn och barnbarn. Nu börjar det närma sig tillökning i familjen. Gabriel och William skall få ett syskon i mitten på mars men mitt grundtips är att det är dags på alla hjärtans dag. Får se i slutet på veckan om jag har gissat rätt.

Inga kommentarer: