torsdag 17 januari 2013

Torsdag 17 januari. Akelius/Västerhaninge. Mitt i. PUR.

Fortfarande aningens seg men dagen har varit full med olika möten och kontakter av allehanda slag både på kontoret och utanför.
Vårt engagemang på Gottland under Almedalsveckan börjar ta form både vad det gäller dag för vårt seminarium och vilket tema. Kommunikationsenheten håller på med att skriva fram en plan för vårt deltagande. Just nu känns Almedalsveckan lång bort men tiden går fort och det gäller att boka in både tid och plats för vårt seminarium men också boendet för regionens deltagare under veckan inklusive båttransporten Nynäshamn - Gotland/Visby - Nynäshamn. En del av oss har varit med några år och känner oss hyggligt bekanta med Visbys centrum och närmaste omgivningar men varje år ger nya kunskaper, upplevelser och erfarenheter.

Under eftermiddagen är jag en tur till Västerhaninge och Åby för att se hur det är i området. Det ser mer och mer ut som ett bostadsområde i stället för en byggarbetsplats som det varit under ett par år. En hel del problem återstår med badrum och del annat som behöver ordnas till men det känns som att allt är på gång åt rätt håll. Ett par hundra hyresgäster har fått eller kommer att få kompensation för att de haft det kallt inomhus. Ersättningen har vi kunnat förhandla fram genom ett framgångsrikt och väl underbyggt förhandlingsarbete som vår Regor grupp skall ha mycket beröm för. Vet att det kommer mer i media om detta.

Vårt Projekt Ung i Rågsved rullar på under Ronjas engagerade ledning. Det är hela tiden något nytt utvecklande på gång och varje gång jag besöker PUR lokalen eller vi hörs på telefonen är det något nytt och utvecklande på gång. Otroligt roligt att för några år sedan skrivit fram den första projektplanen och att projektet rullar på i den riktningen som fanns med från början. När jag skrev fram projektplanen  för 2012 och även den senaste för i år 2013 är det omöjligt att inte känna både glädje och engagemang.

Träffade Ewa inne i Stockholms city vid femtiden. Ewa handlar en kaffemaskin som hon länge gått och sneglat på och idag blev det affär. Det är många affärer som har nedsatta priser en hel del med 50% rabatt. Passade på att köpa en vinterjacka för halva priset så nu kan det få vara både lite blåsigt och kallt några dagar framåt.

Inga kommentarer: