torsdag 17 januari 2013

Onsdag 16 januari. Ordning o reda. Frisk.

Efter ett långt och segt drygt dygn med feber och frossa är jag på gång tillbaka i normala gängor igen men det tar nog någon dag eller två före jag är på topp igen. Det blev ett par inställda möten men tack och lov inget som var av akut natur.


Ordning och reda på kontoret behövs men också i datorn och på mailen. Tillbringade större delen av dagen med att lyssna på partiledardebatten, svara på och sortera mail, lämna in papper på en myndighet gällande ett pågående utredningaärende, läsa pm, boka in mig på seminarer och prata med medlemmar på telefon.

En återkommande fråga från medlemmar är vilket inflytande de har på upprustningar och ombyggnationer och svaret är alldeles för lite. I många fastigheter fungerar det väldigt bra därför att fastifgetsägaren månar om att ha ett bra förhållade till sina hyresgäster genom att inte bara informera om vad som skall göras utan också ha en dialog inför under och efter arbeten i fastigheten.

Under sena eftermiddagen har ett bra och givande samtal med regionchefen och en förtroendevald om hur vi kan utveckla organisationens förmåga att på olika sätt företräda hyresgäster och våra medlemmar.

Avslutar dagen med att få information om ett aktuellt ärende i en kranskommun. Det gällde hur vi skall få bästa möjliga verksamhet att fungera i en lokal hyresgästförening där det är stora upprustningsarbeten på gång. Viktigt att få igång lokala samråd med fastighetsägaren så snart som möjligt.

Inga kommentarer: