onsdag 30 januari 2013

Onsdag 30 januari. Möte med politiker. SvD. Delegationsmöte.

Hyresgästföreningen i Sundbyberg har årligen återkommande träffar med de olika politiska partiernas företrädare. Idag var politikerna en träff på föreningens expedition. S C och Mp var representerade.
Det var som vanligt samtal om så gott som allt rörande bostäder och speciellt hyresrätter i Sundbybergs kommun. Nyproduktion, markupplåtelser, upprustningsfrågor, ombildning, försäljningar, informationsbrist, hyresförhandlingarna, avkastningskrav var det som samtalen rörde sig mest om.
Vi samtalade i drygt två timmar samtidigt som alla lät sig väl smaka av ordförande Anitas hemlagade pajer.

Idag finns en debattartikel i Svenska Dagbladet skriven av Christer Janssson Vd på Fastighetsägarna i Stockholm. Debattartikeln behandlar bland annat nyproduktionen och de problem som Fastighetsägarna ser när det gäller att få igång nyproduktionen. Hittar inte artikeln på nätet så jag kan inte länka till den.

Under kvällen träffas den gemensamma delegationen för Stockholms Stad och för en hel del resonemang om hur vi ser på den omfördelning av fastigheter som de kommunala bostadsbolagen i Stockholm skall genomföra. Hyresgäster har med posten fått information redan idag trots att inga formella beslut finns. Givetvis skall vi granska beslutets innebörd och följa utvecklingen av bolagens bytesaffärer.

Inga kommentarer: