fredag 9 november 2012

Torsdag 8 november. Sollentunaföreningen. ABF. Förbundsstyrelsen. Förbundskontoret.


Under förmiddagen träffar jag en representant för "Barnens Träd". En mycket engagerad Jonas som far land och rike runt och håller föredrag om barns rätt till trygghet. Barnens träd finns planterade på en mängd platser runt om i Sverige.
Läs mer på hemsidan klicka på länken till Barnen Träd

Sollentunaföreningens medlemmar är återigen kallade till årsmöte. Mötet äger rum torsdag nästa vecka och som brukligt är alla medlemmar kallade till mötet. Den gamla styrelsen som inte beviljades ansvarsfrihet för verksamheten 2011 har skrivit till förbundsstyrelsen och vill att förbundsstyrelsen tar över ansvaret för det kommande årsmötet. Anklagelserna mot hur regionstyrelsen genomförde det tidigare årsmötet är åtskilliga och givetvis en partsinlaga.
Personligen har jag inget emot att förbundsstyrelsen övertar ansvaret för mötet tvärtom. Det kanske kan få en lugnande effekt på kontrahenterna och det enda som återstår är att välja styrelse eftersom det tidigare genomförda valet ogiltigförklarades på grund av att det lämnades in för många röstsedlar i förhållande till mångden röstkort.

Sollentunaföreningens tidigare styrelse har haft en hel del samarbete med ABF, FIR, Föreningsrådet i Sollentuna, Rosa Park Cafe med fler.
När det nu skall väljas en ny styrelse är det min personliga förhoppning att föreningens styrelse skall välja att i huvudsak bedriva verksamheten i föreningens regi och inte som revisorerna beskriver i sitt gransknings pm gällande 2011 "utlagd på entreprenad". Dock finns det ett verksamhetsområde där många föreningar använder sig av utomstående experter och det är bildning.

Under torsdagkvällen är vi några stycken som träffas på förbundskontoret och pratar om förhandlings läget i Stockholm. Allmännyttiga och privata förhandlingar påverkar varandra allt mer och att få dryfta tankar och funderingar på ett otvunget sätt är viktigt för att nå största möjliga framgång i vårt förhandlingarbete.

Inga kommentarer: