fredag 9 november 2012

Onsdag 7 november. Organisationsfrågor. Trappmöten. Fullmäktigehandlingar.

Idag träffade jag en förtroendevald från en länskommun som bor i det privata beståndet av hyresrätter. Frågorna var många bland annat hur går det med förhandlingarna i Stockholm rörande ett ramavtal med Fastighetsägarna om kommande års hyror.
Svaret på frågan är att förhandlingar pågår men ännu så länge är inget klart.
En av många andra frågor rörde våra förhandlings rutiner som skall behandlas på vårt kommande fullmäktigemöte.
Rutinerna har diskuterats i olika forum bland annat på vår stora förhandlings upptakt. Det är inte många förändringar som föreslås men en av förändringarna är att vi föreslår fullmäktige att förhandlings ledare framledes skall utses av förhandlings chefen och inte av regionstyrelsen en annan är region övergripande delegationer när det gäller fastighetsägare med mer än 1.000 lägenheter.
I övrigt har det språkliga fått en genomgång och numera skall det vara klarspråk i dokumentet.

Under kvällen genomför vi tre trappmöten i tre privatägda fastigheter. Mötena är välbesökta och många har åsikter om sin hyresvärd. Svårt att få fel åtgärdade, ingen svarar i telefon, man får tjata och liknande erfarenheter får vi höra på alla tre trappmötena.

En hyresgäst visar bilder på en spricka i väggen i den lägenhet han hyr. Sprickan är uppskattningsvis 70 - 80 centimeter lång och rakt igenom. På en bild som vi får se är fuktfläcken runt spricka tokstor. Skadan är anmäld för mer än ett år sedan till hyresvärden och sedan har hyresgästen påmint med jämna mellanrum.

Inga kommentarer: