torsdag 25 oktober 2012

Torsdag 25 oktober. Bostadspolitisk hearing.

Kvällen bostadspolitiska hearing i Nynäshamn var välbesökt.

En av huvudfrågorna var om det allmännyttiga kommunala Nynäshamnsbostäder skall sälja delar av sitt bostadsbestånd för att finansiera upprutningar och nyproduktion av hyresräter. Så gott som alla politiska partier var representerade. Några tydliga besked levererades under kvällen. Alla vill att Nynäshamnsbostäder skall bygga hyresrätter men det varierade liten när det gäller antalet men siffran 500 nämndes från flera partier liksom att försälning av 130 hyresrätter redan var beslutat och finns i ägardirektiven.

Ordförande för bostadsbolaget var tydlig med att inte alla bolagets hyresrätter i bostadsområdet Backlura skulle säljas men det kunde komma att ingå en del av beståndet när man säljer liksom fastigheter lite spritt runt om i Nynäshamn. Låter konstigt eftersom köpare ofta vill ha större bestånd som är samlade på ett ställe för att få det förvaltningseffektivt.
Det fanns två politiker som var överens i alla frågor och ställningstagande under kvällen nämligen moderaternas och socialdemokraternas representanter en alians som är ganska ovanlig.

1 kommentar:

Anonym sa...

Varför måste det vara en köpare av fastigheterna?

Låt brf:er gå in och köpa av beståndet istället. Nynäshamnsbostäder får mer betalt av en brf än av någon annan. Valet är busenkelt!