onsdag 24 oktober 2012

Onsdag 24 oktober. Upptaktsmöte. Hyresgästföreningen Plus. Bilbesiktning.

Hyresgästföreningen Plus arbetar hela tiden intensivt med att förbättra och utöka medlemsförmånerna. Idag finns mer än 600 olika medlemsförmåner. Lokala och över hela landet av alla de slag men de har en sak gemensamt de är väldigt bra förmåner för våra medlemmar. Idag träffade jag Vd:n för bolaget och gick igenom olika handlingar inför kommande vecka.
Idag har kommunikationsenheten laddat ordentligt inför kvällens upptaktsmöte. Regionens alla föreningar var inbjudna till ett upptaktsmöte rörande opinionsbildning och påverkansarbete. Personalen på enheten har gjort ett gigantiskt arbete med att ta fram en väldigt tydlig och användbar kommunanalys för alla kommuner i regionen och varje stadsdelsförvaltning i Stockholms Stad. Ett material som många har efterlyst men som vi inte haft möjlighet att ta fram i denna form tidigare.

Entusiasmen var uppenbar hos alla deltagare och flera bokade möten med personalen på enheten för att få fortsatt hjälp med påverkansarbetet. Målet är givetvis att få våra frågor på den politiska agendan inför valet om mindre än två år.

Under dagen var jag iväg och besiktigade bilen. Jag försöker se till att alt är ok med bilen och när det är något fel så fixar jag till det så fort jag kan och ändå känns det aningens oroligt att åka iväg för att få bilen besiktigad hos bilprovningen. Den här gången gick tack och lov allt bra.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hyreshöjningarna för en etta i innerstaden senaste 15 åren överstiger konsumentprisindex med över 50 procent.

De som betalas av hyresgästerna för att kämpa för deras boendekostnader är Hyresgästföreningen.
Med sådana fruktansvärda extra höjningar går det inte att säga att hgf gör ett bra jobb.

Anonym sa...

Opinionsbildning och påverkansarbete - är det andra ord för den desperata kampen mot ombildningar och jakten för att rädda intäkter till hgf?

Terje Gunnarson sa...

Hej Anonym 1.
Och tror du det hade varit utan Hyresgästföreningen?
Lägre hyror?
Marknadshyror?

Terje Gunnarson sa...

Hej Anonym 2
Helt rätt för att bevara och utveckla hyresrätten men rädda intäkter nä där har du fel.

Anonym sa...

Hur har ni utvecklat hyresrätten de senaste 20 åren? Förklara tack!

"Utveckla hyresrätten" har varit något att gömma sig bakom när ni anklagar folk för ditten och datten.