tisdag 18 september 2012

Tisdag 18 september. Försäljning av allmännytta.Styrelsemöte. Opinionsbildning. Remisser.

På olika håll i vår region finns det mer eller mindre lång framskridna planer på att sälja delar av olika kommuners allmännyttiga bostadsbolags lägenheter. Det är givetvis olyckligt när sådant sker utifrån att det alltid är bra om kommunerna har starka allmännyttiga bostadsbolag för att trygga sitt bostadsförsörjnings ansvar.
 Det finns sådana tankar i fler olika kommuner bland andra Botkyrka och Järfälla. Idag fick jag vetskap om ytterligare ett bolag i vår region som har försäljningsplaner.

Opinionsbildning är en viktig del av vår verksamhet när det gäller att behålla och utveckla hyresrätten. Idag fick jag en grundlig information om regionens strategi för kommande opinionsbildning. Vi har idag en mycket kompetent personal som kommer att betyda mycket för hur hyresrätten värderas i framtida samhällsplanering.

Regionens remissarbete blir allt mer omfattande när många lokala hyresgästföreningar engagerar sig i remissarbetet. Just nu jobbar vi med att besvara en remiss rörande byggande av hyresrätter. Dessutom har vi blivit bättre och bättre på att jobba med att påverka plan o byggfrågor i ett tidigt stadium.

Under kvällen är jag på styrelsemöte i Hyresgästföreningen Syd-Ost. Ett välbefolkat styrelsemöte med en hel del strategiska frågor på dagordningen samt en kommande konferens för förtroendevalda i föreningsområdet. Föreningens bildningsplan är och blir nästa år väldigt ambitiös.

Avslutar arbetsdagen med att svara på en mängd olika mail och skriver bloggen samtidigt som det blir lite sen kvällsmat.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Antalet bostäder i en kommun blir inte färre för att de inte längre ägs av kommunen.

Kommunala värdar är dock mer benägna att betala ut fritidsmedel till hyresgästerna - pengar som Hyresgästföreningen lägger beslag på och redovisar som intäkt.

Terje, anledningen till er kamp är ekonomisk. Det har blivit patetiskt.

Terje sa...

Sorry du har fel.
Slut

Anonym sa...

vad är fel terje? Hyresgästföreningen tillskansar sig massvis med miljoner på fritidsmedel som ni redovisar som intäkt för föreningen. Kolla själv i årsredovisningen.

När fastigheter inte längre är kommunala blir utbetalningarna inte lika stor och då skriker ni....

Terje sa...

Vår kamp är ideologisk inte ekonomisk!