fredag 14 september 2012

Fredag 14 september. Mail. Konsult. Ledig eftermiddag.

Ibland kommer det propåer av olika slag. För närvarande dominerar frågor rörande hur vi bemannar våra förhandlingsdelegationer. En nog så svår uppgift där både personalledning och regionstyrelsen är inblandad.
Att många är engagerade i vår förhandlingsorganisation är en enorm styrka men också en öm punkt om vi inte lyckas få hela vår förhandlingsorganisation att samspela.
Vi har många hundra förtroendevalda och flera tiotals förhandlande personal. Att samordna hela den organisationen kräver stort engagemang från de som samordnar men också ett stort ansvar från alla inblandade.
Om någon struntar i samordningen kan de få förödande effekt för tiotusentals hyresgäster i regionen. Vår förmåga att på bästa möjliga sätt gemensamt hjälpas åt att hålla ihop förhandlingarna är avgörande för den kvarts miljon hyresgästhushåll som vi i vår region förhandlar hyror för.

Idag träffade jag en konsult för att prata utvecklings och organisationsfrågor. Alltid lika värdefullt att få tänka högt och fundera oförbehållslöst med någon som inte är bekant med det problem och funderingar som kan röra sig i skallen på en regionordförande.
Trapporna som leder upp till respektive ner från kontoret i Globen är ganska branta men ger skaplig motion för oss som alltid (nästan) går i trapporna istället för hissarna som krånglar hela tiden.

Tar ledigt efter två idag för att ladda batterierna inför morgondagens stora verksamhetskonferens med massor av deltagare jag tror att det är ca etthundratrettio deltagare anmälda. Skall bli väldigt inspirerande att få leda morgondagens verksamhetskonferens som i sin tur ligger till grund för regionens verksamhets plan som fastställs på vårt höstfullmäktige.
Skapligt blåsigt idag när jag går till hamnen för att kolla läget. Styv kulig eller möjligen lite mer. Båtarna tvekar nästan inför vågorna och vindsurfarna är mer än nöjda det märks på hur våghalsiga de är.

Inga kommentarer: