torsdag 13 september 2012

Torsdag 13 september. Haninge. Kontoret. Begravning. Dalarö. Hyesnämnden.

Började dagen med en tur till Haninge för att uträtta ett privat ärende och samtidigt passa på att prata med några hyresgäster som bor hos en privat hyresvärd. Det finn fortfarande hyresgäster som inte fått klart med sin hyra för i år. Självklart gör vi vad vi kan för att undvika retroaktiva höjningar samtidigt gäller det att inte slääpa igenom ohemult höga hyresnivåer.

Väl inne på kontoret fanns det en hel del att ordna med. Svara på mail om försäljningarna i Botkyrka börjar bli något jag måste göra regelbundet. Det finns en hel del hyresgäster i Botkyrkabyggen som undrar vad som händer. Känns som att snart måste det hållas fler informationsmöten.

Under eftermiddagen deltar jag i en begravningsgudstjänst i Huddinge Kyrka för Carina Moberg. Riksdagskvinna med stort engagemang i samhällsfrågor och en tid ordförande i civilutskottet som hanterade bostadsfrågor. En tung och sorglig men vacker eftermiddag.

Idag var det en första förhandling i hyresnämnden gällande ett ärende som rör en upprustad fastighet på Östermalm. Det handlar om en fastighet som fick nytt värdeår efter upprustningen men där en envis och idog hyresgäst fått skattemyndigheten att ändra värdeåret till ett betydligt mycket tidigare. Det återstår nu en hel del olika turer med besiktning och förhandling i hyresnämnden men idag var det första dagen som ärendet behandlades. Nu återstår att se hur hyresnämnden tolkar kopplingen värdeår - hyresnivå.

Under kvällen åker Ewa och jag en tur till Dalarö och kollar läget. Det är ganska varmt i luften och havet ligger spegelblankt. Trots att det börjar mörkna längtar jag efter att ta en tur med båten.

2 kommentarer:

Anonym sa...

För hyresgästerna blir det ingen skillnad i Botkyrka.
De har kvar alla rättigheter och skyldigheter som tidigare även om det blir ny ägare.
Löjligt av Hyresgästföreningen att försöka skrämma upp folk.

Terje Gunnarson sa...

Delar din uppfattning! Vi skall inte skrämma upp hyresgäster.