fredag 19 augusti 2011

Fredag 19 Augusti. Kärrtorp/Bredäng.

Försäljningen av hyresrätter i Kärrtorp och Bredäng har upprört många människor. Media har haft många inslag och intervjuer med boende de i de berörda husen. DN, SVT, SR, Mitt i tidningen, Söder om Söder och Stockholms Fria Tidning.
Hyresgästerna uppvaktar politiker via mail och post och engagemanget verkar hela tiden öka. Hoppas att de styrande poltikerna i Stadshuset tar chansen och lyssnar på de berörda hyresgästerna.

De möten som vi hade före sommaren med våra förhandlingsdelegationer behandlade Stockholmsmodellen. De efterfrågade mer information om modellen. Därför har vår projektledare arbetat fram en rapport som vi i dag på morgonen fick ta del av.
Rapporten var omfattande och behöver putsas till för ett besvara de frågor som delegationerna ställde. Det är ett knepigt uppdrag att ta fram en rapport som skall kunna besvara frågor som är väldigt tekniska samtidigt som rapporten inte skall vara för omfattande.

Under dagen har jag ett långt resonemang med en förtroendevald om hyror, systematisering av hyror, bruksvärde, ortsbegreppet, lagstiftning och en hel del annat. Viktigt att vi i regionen har samma bild och mål med vårt arbete för att vi inte skall bli kontraproduktiva.

Ledig kväll så jag passar på att fortsätta arbetet med att göra i  ordningen roddbåten. Insidan målad så nu skall diverse beslag och öglor och årklykornas hållare moteras. Hoppas kunna sjösätta i morgon kväll.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Försäljningen är en storm i ett vattenglas skapad av Hyresgästföreningen.

Alla behåller sina hyresrätter, ingenting har hänt.

Anledningen till att HGF bråkar är att Svenska Bostäder ger dom mer pengar i fritidsmedel än vad Primula ger.
Det är vad upphovet till Hyresgästföreningen bråkar. Annars är det bara en vanlig fastighetstransaktion.

Terje sa...

Suck din okunskap lyser igenom. Fritidsmedel får de lokala grupperna i kvarteret.

Anonym sa...

Det är DITT BLUFFANDE som lyser igenom, Terje!

Fritidsmedel betalas av hyresvärdar och tas upp som en intäkt i Hyresgästföreningens resultaträkning.

Svenska bostäder betalar mer än Primula - därför skriker Hyresgästföreningen.

Anonym sa...

Titta själv Terje i Hyresgästföreningens årsredovisning.

I resultaträkningen upptas fritidsmedel som intäkt till föreningen.

That's what it is all about. Ni motsätter er försäljning till annan aktör pga mindre pengar till rörelsen.

Anonym sa...

Att det rör upp så starka känslor när den fastighet man HYR en lägenhet i byter ägare, visar hur dåligt marknaden fungerar. I vanliga fall skulle man helt enkelt flytta till en annan värd om man är missnöjd med den nya, och ingen hade bråkat om det. Som att byta teleoperatör ungefär. Men det är inte så enkelt och alla håller fast vid sina kontrakt som livbojar på öppet hav. Lösningen? Inte att höja priset på livbojar, utan att slänga ut fler. Dvs, bygg mer. Mycket mer.

Anonym sa...

Huvudet på spiken va Terje?

Hyresgästföreningens protester rör fritidsintäkter och därför är det bättre med Svenska Bostäder som ägare istället för Primula.

Organisationsegoism!

Terje sa...

Trams!