söndag 21 augusti 2011

Lördag 20 augusti.Regn. Sjösättning. Engagemang. Ansvar/roller.


Idag har jag passat på att ordna det sista på roddbåten. Har monterat lås, fenderhållare ochdiverse annat. När jag åkte iväg med båt o trailer för att sjösätta började det formligen ösa ner regn så det var lika mycket vatten över som under båten.
Allt fungerade perfekt så nu kan vi ta en roddtur på kvällen och mormor kan ta en tur med Gaberiel när hon får lust.

Jag har funderat en hel del över ansvar och roller. Med jämna mellanrum dyker det upp frågor om ansvar och roller vem skal göra vad och på vems eller vilkas uppdrag. Vi är en organisation med massor av engagemang i olika frågor och områden.

Det engagemanget väcker med jämna mellanrum debatt för och mot. Vi anklagas med jämna mellanrum för att bara tänka på och prioritera vår egen verksamhet. Just nu får vi kritik för att hyresgäster har engagerat sig lokalt i Kärrtorp och Bredäng mot försäljningarna av mer än tusen hyreslägenheter.

Kritikerna har ofta fel i sin kritik det vill säga rena sakfel som kryddas med ostyrkta påståenden. Att de inte delar våra värderingar må vara men nog kan man väl begära att de skall något sånär korrekta.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Här fick jag mycket att undra över. Vilka är "vi"? Vad är "vår egen verksamhet" och vilka framför anklagelserna?
Funderar över ansvar och roller är vi många aktiva inom rörelsen som gör och det är nog något vi även borde prata mer om. Det faktum att vi är en organisation med massor av engagemang i olika frågor (och på många olika nivåer) gör det extra viktigt att vi inom organisationen är överens i desa frågor om vi ska nå framgpng med vårt engagemang.

Anonym sa...

Tänk om vi alla röstat på VPK, då hade det inte blivit så tokigt med fastighetsförsäljningen i Kärrtorp och Bredäng.

Men ska ni inte prova att stämma invånarna för att vi röstat fel?
Ni kan ju alltid stämma för att, som du brukar säga, "få veta vad som gäller".

Eller så kan ni göra som oss vinnare: luta dig tillbaka och gotta dig åt segerns sötma i våra ombildade lägenheter.

/Ångaren

Peggy, i Kärrtorp sa...

Nu blev jag nyfiken, kritik mot hyresgästförening för vad vi boende gör och engagerar sig (och många enskilda intiativ har tagits av de boende) för att vi vill behålla en hyresvärd vi i huvudsak är nöjda med och en boendeform vi har valt?

Hyresgästföreningen har med sin samlade erfarenhet bidragit med kunskaper och erfarenheter av tidigare utförsäljningar gjorts av allmännyttan i Stockholm och landet. Vilka vägar som är möjliga och omöjliga samt hjälpt till att lugna många enskilda hyresgästers oro.

Tack!