söndag 6 mars 2011

Söndag 6 mars. Vacker vårvinter dag. Hyresgäster fryser.

Hyresgäster fryser i ett hyreshus i Bromma. Huset är inte anslutet till fjärrvärme utan har en egen oljepanna som förser både element och vattenkranar med varmvatten. Ingen olja ingen värme. Nu är bara frågan hur vi skall kunna hjälpa de drabbade hyresgästerna. Om vi ordnar fram olja till pannorna måste någon sätta igång värmesystemet igen.
Hyresvärden har vi sökt utan framgång precis som hyresgästerna får vi ingen kontakt. Imorgon måndag fortsätter juridiska enheten att jobba med ärendet.



Nu känns det att vintern är på väg att ge med sig till förmån för våren. Efter en hel del båtjobbande tog en promenad under eftermiddagen. Det töar på ordentligt och droppar från hustaken. Isen börjar brytas upp vid kajen och fåglarna ser gladare ut än på länge.

2 kommentarer:

Syster Yster sa...

Terje Replik?

Bara 10% vill bo i Hyresrätt. Men det finns nästan 40% hyresrätter i Stockholms innerstad - varför motverkar ni Stockholmarnas vilja?


"Ny undersökning från SEB - de flesta vill äga sitt boende
Två tredjedelar av de svenska hushållen vill helst bo i villa, var femte föredrar bostadsrätt och bara drygt en av tio bor helst i hyresrätt. Det visar en undersökning som Demoskop nyligen genomfört på uppdrag av SEB.
Två tredjedelar av de svenska hushållen vill helst bo i villa, var femte föredrar bostadsrätt och bara drygt en av tio bor helst i hyresrätt. Det visar en undersökning som Demoskop nyligen genomfört på uppdrag av SEB."

http://www.bolagsfakta.se/pressreleaser/visa/pressrelease/337061/ny-undersokning-fran/index.php

Terje sa...

Hej
Därför att vi företräder Hyresgäster och Hyresrätten.
Vänlig hälsning