onsdag 16 februari 2011

Tisdagen 15 februari. Förhandlingar. Pressrelease. Hyresgästföreningen Syd-Ost.

Förhandlingarna med de allmännytiga bostadsbolagen i Stockholm fortskrider. Förhoppningsvis får vi ett  avslut på något av bolagen i slutet av den här veckan. Det börjar dra ut på tiden men förhandlingsdelegationerna är måna om att nå så bra resultat som möjligt.

Under eftermiddagen skickar vi ut en pressrelease med skarp kritik mot statsministerns uttalande rörande hyresrätten.
"Nu bekänner statsministern färg. Skrämmande, riktigt skrämmande. Det finns inget annat ord för det faktum att Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt i gårdagens DN gång på gång tillstår att han inte vill ha några hyresrätter i Stockholms innerstad, utan i stället bejakar fortsatta ombildningar från hyresrätt till bostadsrätt.
- Att alliansens kamp för ombildningar från hyresrätter till bostadsrätter uppenbarligen hela tiden varit en strategi från högsta ort för att utrota hyresrätten från Stockholms stadskärna, det hade inte ens vi trott, säger Terje Gunnarson, ordförande för Hyresgästföreningen region Stockholm.
Statsministerns utspel är ett renodlat angrepp på basen för svensk bostadspolitik i en stad som redan lider av landets utan konkurrens största bostadsbrist. Människor står i kö, hoppar runt bland tillfälliga boenden, sover på bekantas soffor och många väljer till slut att antingen flytta härifrån eller tvingas avstå från att flytta hit för att det inte finns några bostäder att efterfråga.
Forskning visar att ett samhälle, för att nå höjden av välmående, tillväxt och framgång, behöver vara integrerat både när det gäller människor och boendeformer.
- Om statsministern får som han vill, det vill säga att bara en utvald klick människor i praktiken ska kunna bo i Stockholm, kommer det naturligtvis att gravt påverka Sveriges välstånd, ekonomi och utveckling, säger Terje Gunnarson."

Hyresgästföreningen i Syd-Ost hade under kvällen styrelsemöte. En hel del viktiga frågor på dagordningen. Bostadspolitik och förhandling engagerar många i styrelsen liksom  arbetet med att vårda och utveckla det lokala engagemanget. Inför den kommande årsmötet finns en hel del att förbereda. Personlig inbjudan till alla medlemmar i Hyresgästföreningen Syd-Ost med dagens innehåll. Målsättningen är att få en ordförande som samtidigt kan prata lite bostadspolitik. Styrelsen hade bara goda erfarenheter från regionens fullmäktigemöte i höstas då vi jobbade med olika samtalsforum rörande olika motioneroch förslag så jag fick i uppdrag att ordna något liknande på föreningens årsmöte i slutet av mars.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jo, riktigt irriterande var det att läsa. Även många av hans egna väljare är mkt kritiska till detta vet jag.

/a

Anonym sa...

Hyresgästföreningen politiskt obunden?
Inte riktigt, va?

Terje Gunnarson sa...

Hej du Anonym.
Jodå helt riktigt.
Vi är partipolitiskt obundna.

Anonym sa...

...men du tycks inte gilla alliansen särskilt bra. Eller?

Tycker du bättre om VPK än alliansen?

Anonym sa...

Tycker du att fel parti vann valet?

Tage G sa...

Hyresgästföreningen och sossarna vill att alla skall vara fattiga.
Därför förlorade de valet.
För övrigt är alla hyresgäster tvångsanslutna till Hyresgästföreningen eftersom alla betalar en avgift som är inbakad i hyran.
Ungefär som på 70-talet när alla i LO var tvångsanslutna till socialdemokratiska partiet.

Terje Gunnarson sa...

Hej Tage
1. Hyresgästföreningen ställde inte upp i valet.
2. Ingen är tvångsansluten. Den som vill kan förhandla sin hyra själv.