måndag 14 februari 2011

Måndag 14 februari. Bostadministern vill stärka Hyresrätten. Statsministern tänker tvärtom. Visätrahem. Almedalen. Maud Roslund.


Stadsministerns uttalade i en artikel Dagens Nyheter idag har väckt många upprörda känslor. Mail, och kontakt via vår webb samt telefonsamtal från upprörda hyresgäster i Stockholms iinnerstad inledde dagen. Klicka på länken till DN: http://www.dn.se/sthlm/reinfeldt-domer-ut-hyresratter

Samtidigt tänker jag på bostadsministern Attefall som vill stärka hyresrättens ställning.

Idag hade Hyresgästföreningen Huddinge ordnat en informationsträff. Den moderate riksdagspolitikern, ledamoten i civilutskottet och styrelseordförande i Huge det allmännyttiga bostadsbolaget i Huddinge hörde förra veckan av sig och ville ha information om hur vi jobbar med att hjälpa hyresgäster i Visätrahem.
Efter en genomgång på föreningsexpeditionen i Huddinge åkte vi tillsammans ut och under ledning av föreningstyrelsen och hyresgäster fick vi med egna ögon se hur illa det stod till i bostadsområdet.

Den årliga politikerveckan i Almedalen på Gottland engagerar många olika organisationer och politiska partier. Vi var på plats förra året och tog med oss en hel del lärdomar hem. Idag träffades vi och gick igenom både erfarenheter men också hur vi skall delta i år. Det är en hel del att planera. Vilka seminarier skall vi delta på? Vilka frågor är viktiga? Målgrupper? Logistiken är ganskka omfattande eftersom vi blir ganska många som åker till Almedalen i sommar.

-------------------------------------------------------

Maud Roslund under många år ledamot av dåvarande föreningsstyrelsen och min företrädare som ordförande för hyresgästföreningen i Vantör har efter en tids sjukdom gått bort. Maud var alltid lika generös och osjälvisk i sitt arbete som förtroendevald i förenings och avdelningsstyrelserna.
Under senare år var Maud verksam som revisor i Hyresgästföreningen Syd-Ost. Ett uppdrag som Maud tog med stort allvar men också visade på hennes stora generositet och vilja att hjälpa till och att lära ut. Som yrkesverksam jobbade Maud med bokföring och som revisor kom hennes kunskaper mycket väl till pass.
Många är de kassörer som av Maud under åren fått både hjälp och råd och då alltid på ett vänligt och pedagogiskt sätt.
Jag vet att Maud för några år sedan träffade och återigen blev kär i en ungdomsförälskelse. Det syntes lång väg hur glad och lycklig du var. För att ni skulle få mer tid tillsammans drog du ner på dina engagemang och ni vistades mer på fritidstället som du hyrt under många år.
När du nu gått bort känns det tomt och väldigt sorgset.

2 kommentarer:

Per Albin sa...

Var det inte så att de upprörda känslorna kom från HGF-kansliet och de lokala HGF-styrelserna?

Att statsministern stöder ombildningar kan på sikt hota miljonlönerna på kansliet och de flotta konferenserna för HGF-folket...

Håll i hatten, HGF - snart kan det bli åka av! :)

Ingabritt Billström på Skarpnäcksfältet sa...

TACK Terje!
För dina fina ord om Maud Roslund och hennes ovärderliga insatser på alla nivåer inom Hyresgästföreningen.
Själv kommer jag, som avgående kassör, att vid LH Flygfältets Årsmöte den 17 februari meddela Mauds alltför snara bortgång och därmed förlust av hennes ekonomiska och revisionska kunskaper och alltid uppställande att dela med sig av dem.
Vilket LH Flygfältet under dess första 4 år stående "på egna ben likt Bambi på hal is" efter starten och avslutandet av Fältprojektet, hade förmånen av att förlita sig på Mauds alla ekonomiska och revisionska kunskaper.
Vilket Maud alltid bjöd på och kanske, kanske var den fundamentala ekonomiska grund-kunskapen som LH Flygfältet stod på i början, för att LH Flygfältet skulle överleva sina första "Bambi-år" rent revision-mässigt.
Men Maud ställde alltid upp, oavsett hur många frågor vi i LH Flygfältets styrelse genom åren haft.